5. kolo
21.09.2024 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Raúl Jiménez (© AFP)

Chalupáři znovu odešli s plným košíkem. Newcastle doplatil na špatný začátek

Fulham porazil v pátém kole Premier League Newcastle United 3:1. Celek z Londýna zadělal na tříbodový zisk již během první půlhodiny, kdy mu pohodlný dvoubrankový náskok zajistili Raúl Jiménez a Emile Smith Rowe.

Domácí nastoupili s cílem napravit překvapivou porážku, kterou utrpěli uprostřed týdne s Prestonem v Ligovém poháru. Úvod zápasu naznačil, že Chalupáři tentokrát pojali start přesně podle přání jejich fanoušků. Jiménez předvedl skvělou kontrolu míče, když se v nelehké situaci dokázal otočit a ranou do pravé dolní části branky Newcastlu otevřel skóre.

Magpies prozatím v lize předváděli dobré výkony, nicméně na Craven Cottage se nadále dostávali do šancí pouze domácí. Antonee Robinson ještě v 15. minutě pálil nad břevno, ale o pouhých sedm minut později již hráči Fulhamu udeřili, když Smith Rowe převzal chytrou přihrávku od Alexe Iwobiho a nekompromisní ranou zblízka skóroval. Newcastle byl zjevně otřesen a pravděpodobně se mu ulevilo, že do přestávky šel jen s dvougólovou ztrátou.

Ať už Eddie Howe řekl svému celku při přestávce cokoli, muselo to fungovat, protože Magpies se dočkali gólu jen pár vteřin po výkopu. Skvěle hrající Jacob Murphy prošel středem hřiště a poté přihrál Harveymu Barnesovi, který navázal na plodné střelecké období.

Newcastle se snažil prodloužit svou neporazitelnost v lize na čtyři zápasy a neúnavně usiloval o vyrovnání, ale v průběhu klání mu cosi chybělo. Bruno Guimaraes se po hodině hry dostal do velké šance, ta ale vyrovnáním neskončila. Byl to tak Reiss Nelson, kdo pojistil vítězství domácích klidným zakončením po hrůzostrašné chybě Guimaraese. Svěřenci Marca Silvy se tříbodovým ziskem posunuli do horní poloviny tabulky.

Autor: Livesport.cz / Luke Bridle

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele