2. kolo
24.08.2024 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Fulhamu (© AFP)

Fulham vyzrál na Leicester. Poprvé v novém působišti se prosadil Smith Rowe

Fulham poprvé od sezóny 2012/13 vyhrál úvodní domácí zápas v Premier League, když na Craven Cottage porazil nováčka Leicester City a připsal si třetí vítězství ve vzájemných duelech v řadě. Zápas druhého kola rozhodl v 70. minutě gólem na 2:1 Alex Iwobi.

Poté, co si z úvodního střetnutí Premier League nešťastně neodvezli z Old Trafford ani bod, čekali fanoušci Fulhamu pouhých 18 minut, než se dočkali gólu od jedné ze svých letních posil. Tím mužem byl Emile Smith Rowe, který svůj nedávný přestup z Arsenalu oslavil ve velkém stylu, když si naběhl na pěknou přihrávku Adama Traorého, následně prorazil do pokutového území a levačkou prostřelil Madse Hermansena.

Tento zásah představoval jeho první gól v Premier League od dubna 2022 a vytvořil na Leicester tlak, což uvolnilo ruce Rodrigu Munizovi. Ten dostal příležitost k rychlému druhému gólu, ale po pasu od Antoneeho Robinsona zamířil z bezprostřední blízkosti nepřesně. Přestože byli po většinu prvního poločasu horší, dokázali Foxes vybojovat cenné vyrovnání díky rohovému kopu ze 38. minuty. Wout Faes se nejprve dočkal útlumu gólové radosti pro ofsajd Jamieho Vardyho, ale rozhodčí Darren Bond po krátké návštěvě u monitoru své rozhodnutí zrušil, což znamenalo srovnání skóre.

Faes se pak v úvodu druhého poločasu málem stal z hrdiny padouchem, když svým ležérním zákrokem daroval Fulhamu, konkrétně Munizovi šanci. Naštěstí pro Faese a Lišky se Muniz nezachoval jako zabiják a míč poslal nad břevno. Nováček dělal vše pro to, aby zůstal stav vyrovnaný, ale jeho odpor nakonec zlomil Iwobi v 70. minutě. Nigerijský reprezentant, jenž byl vyslán do úniku Robinsonem, zachoval chladnou hlavu a levačkou zápas rozhodl.

Po získání hubeného náskoku nebyli domácí v náladě nechat si vedení podruhé ujít. Díky pevné defenzivě získali všechny tři body a první domácí ligové vítězství od března.

Autor: Livesport.cz / Ben Sully

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele