1. kolo
17.08.2024 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Brightonu (© AFP)

Everton dostal doma od Brightonu tři góly a přišel o Younga

Počtvrté v řadě dokázal Brighton vydolovat z prvního kola Premier League tři body, což se mu podařilo poprvé v historii. Velmi spokojený s výsledkem může být i nový kouč Seagulls Fabian Hürzeler, jehož svěřenci si z Goodison Parku odvezli výhru 3:0 nad Evertonem.

Fanoušci Evertonu si chvíli mohli myslet, že jejich oblíbencům vyšel vstup do sezony poté, co Jack Harrison z bezprostřední blízkosti dostal míč mezi tři tyče, ale jeho oslavy přerušil zdvižený praporek asistenta. Poté, co Brighton přežil tuto krušnou chvilku, přispěchal s odpovědí João Pedro, jehož dalekonosný pokus orazítkoval branku Jordana Pickforda. Ve 26. minutě už ale zkušený gólman musel lovit míč ze sítě. Skóre po přihrávce Yankubaa Minteha otevřel Kaoru Mitoma.

Do šaten šli v lepší náladě hosté. Tu jim chtěli hráči Evertonu co nejdříve zkazit a málem se jim to povedlo. Brzy po startu druhé půle totiž sudí odpískal ve vápně zákrok Lewise Danka na Dominica Calvert-Lewina, ale penalta se po zásahu VAR nekopala. Skóre se znovu měnilo až v 56. minutě. Idrissa Gueye nezvládl rozehrávku, míč se dostal k Dannymu Welbeckovi, který levou nohou mířil přesně. V Premier League se trefil v 15. sezoně v řadě a zajistil Brightonu dvoubrankové vedení.

Další nepříjemnost pro Everton přišla o deset minut později. Postaral se o to velezkušený Ashley Young, který zatáhl za záchranou brzdu, když zastavil pronikajícího Mitomu, za což mu sudí udělil červenou kartu. Šlo o jeho čtvrté vyloučení v kariéře v Premier League. S početní výhodou Seagulls naložili velmi dobře. Konkrétně to byl dvaadvacetiletý Simon Adingra, jehož rána levačkou zapadla do spodního rohu branky. Definitivně tak pečetil venkovní ligové vítězství, na které Brighton čekal od února.

Autor: Livesport.cz / Ben Sully

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele