2. kolo
24.08.2024 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Tomáš Souček rozhodl o výhře West Hamu United. (© AFP)

West Ham vyhrál londýnské derby s Crystal Palace. Hammers zajistil tři body Souček

Dvěma góly ve druhém poločase si Julen Lopetegui připsal první vítězství jako manažer West Hamu United, když Kladiváři v Selhurst Parku porazili Crystal Palace 2:0. Pro Irons to bylo první vzájemní vítězství po pěti zápasech. Rozhodující brankou se na úspěchu podílel český reprezentant Tomáš Souček.

Vzhledem k tomu, že v úvodním víkendu Premier League tyto strany utrpěly porážky 1:2, chtěli jejich lodivodi zabránit opětovným ztrátám. Kladiváři se mohli ujmout brzkého vedení po pěti minutách, kdy byl Michail Antonio adresátem míče z rohového kopu, ale jamajský hráč poslal svou hlavičku mimo tři tyče. Hosté pokračovali v dobrém začátku, když kapitán Jarrod Bowen pronikl po levé straně a našel Mohammeda Kuduse, jehož pokus proletěl těsně vedle tyče.

Eagles se brzy začali dostávat do hry a vytvářet si svoje šance, Eberechi Eze byl blízko skórování, ale Alphonse Areola rychle vyběhl a útočníkovo snažení zastavil. Domácí celek pokračoval v herní převaze, když se blížil konec poločasu. A opět to byl v závěru úvodního dějství Eze, kdo mohl skórovat, jenže jeho střelu zastavilo břevno.

Druhý poločas začali Lopeteguiho svěřenci stejně jako ten první a v počátečních chvílích dominovali, hosté dvakrát zahrozili po křídlech prostřednictvím Kuduse a poté Emersona Palmieriho, v obou případech však chybělo kvalitnější zakončení. Kladiváři pokračovali v aktivitě i nadále a Souček měl velkou příležitost poslat je do vedení, ale nepodařilo se mu usměrnit Antonioův míč.

Český reprezentant však nemusel dlouho čekat na další šanci, jelikož v 67. minutě si našel volný míč v pokutovém území a přesnou střelou k tyči překonal brankáře. Kouč Eagles Oliver Glasner od svých hráčů požadoval brzkou odpověď, ale místo toho Hammers o pět minut později zdvojnásobili své vedení, když Bowen vnikl do pokutového území a klinicky zakončil kolem Deana Hendersona. Špatný výkon Palace ve druhém poločase se už nezlepšil, a West Ham tak dokráčel k vítězství a získal první tři body v této sezoně.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Začíná už jízda ala Lopetegi? Naše trumfy ještě nejsou na stole!

Povzbuzení v těžkém losu při začátku soutěže.

Extra důležitý gól pro Suka!

Bravo! COYI!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele