5. kolo
21.09.2024 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Joshua Zirkzee (© AFP)

Rudí ďáblové na hřišti Crystal Palace dominovali, doplatili ale na mizernou koncovku

Manchester United v utkání pátého kola anglické Premier League na hřišti Crystal Palace dominoval, ale nedařilo se mu proměňovat šance a z jižního Londýna si tak po bezbrankové remíze odvezl pouze bod.

Po dvou výhrách po reprezentační přestávce se svěřenci Erika ten Haga vrátili na místo, kde předvedli jeden z nejhorších výkonů minulé sezony. United však nastoupili proti týmu, který se aktuálně trápí, a hosté měli po většinu prvního poločasu pevně navrch. První velká šance přišla poté, co Joshua Zirkzee vyslal do šance Alejandra Garnacha, argentinského hráče však vychytal bývalý brankář United Dean Henderson. Gólman Palace potvrdil skvělou formu, když o několik minut později skvělým zákrokem zneškodnil hlavičku Matthijse de Ligta z bezprostřední blízkosti.

Rudí ďáblové chtěli jít do šaten s náskokem, ale Henderson se opět vytáhl proti Garnachovi. I přes dominanci United byl Crystal Palace stále nebezpečný z protiútoku, největší hrozbu představoval Eberechi Eze. Ten měl před přestávkou velkou příležitost ke skórování, ale jeho slabý pokus pohodlně zneškodnil André Onana.

Oliver Glasner, zjevně nespokojený s výkonem v prvním poločase, provedl o pauze dvojí střídání a do hry poslal Ismaïlu Sarra a Jeffersona Lermu. Sarr téměř okamžitě našel společnou řeč s Ezem, jehož pokus byl zablokován, ale nadějná akce probudila domácí publikum. Jenže United velmi rychle získali kontrolu nad utkáním a Fernandes málem prolomil nerozhodný stav pokusem z hranice pokutového území, jeho střela ale skončila vedle tyče. Ten Hag, nepochybně frustrovaný z toho, že se jeho hráčům nedaří zúročit svou dominanci, nasadil Marcuse Rashforda s nadějí, že anglický útočník bude pokračovat ve své gólové sérii.

Byli to ale domácí, kteří se málem dostali do vedení. Proti byl ovšem Onana, který vytáhl hned dvojitý zákrok. Nejprve vychytal Eddieho Nketiaha a poté zlikvidoval dorážku Sarra. Nakonec se ani jedné straně nepodařilo vstřelit vítězný gól a Palace si tak po třetí remíze v řadě připsali třetí bod v sezoně. United se vrací domů frustrovaní, dominantní výkon totiž ztroskotal na špatné produktivitě.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele