4. kolo
14.09.2024 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Jean-Philippe Mateta (© AFP)

Leicester přišel na hřišti Crystal Palace o dvougólový náskok. Oba týmy tak dál čekají na výhru

Crystal Palace i Leicester po 4. kole Premier League nadále čekají na první výhru v sezoně. Přestože nováček z Leicesteru vedl v úvodu druhé půli o dvě branky, oba týmy se nakonec rozešly smírně po remíze 2:2. Oba góly domácího týmu vstřelil francouzský útočník Jean-Philippe Mateta, ten druhý v 92. minutě z penalty. Domácí Orli nedokázali vyhrát první čtyři ligové zápasy poprvé od sezony 2017/18.

Lépe do zápasu vstoupil hostující tým, Jordan Ayew, který po dlouholetém působení v Crystal Palace před sezonou přestoupil do Leicesteru, poslal koníčkem míč těsně nad břevno. Ve 21. minutě už Lišky udeřily. Wilfred Ndidi získal ve středu hřiště míč, vysunul za obranu Jamieho Vardyho a zkušený útočník obstřelil vybíhajícího gólmana Deana Hendersona. V závěru poločasu mohl vyrovnat Eberechi Eze, branku však těsně minul.

Neuběhla ani minuta druhé půle a Leicester už vedl od dvě branky. Ndidi vystihl v pokutovém území rozehrávku Nathaniela Clynea, posunul míč na Stephyho Mavididiho, který z voleje překonal Hendersona. Za 90 sekund však Mateta snížil, když usměrnil míč do branky po přihrávce Tyricka Mitchella. Vyrovnat mohl následně debutant v dresu Palace Eddie Nketiah, pokus někdejšího útočníka Arsenalu ale mířil jen o pár centimetrů vedle tyče.

V nastaveném čase však stoper Leicesteru Conor Coady sestřelil v pokutovém území Ismailu Sarra a Mateta se z penalty nemýlil. Oba týmy tak mají na kontě po dvou bodech a jsou na 15., respektive 16. místě tabulky. Crystal Palace bude příští týden bojovat o první výhru doma proti Manchesteru United, Leicester doma přivítá v zápase týmů z dolní poloviny tabulky Everton.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele