7. kolo
06.10.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Noni Madueke (© AFP)

Nottingham byl po trefě Wooda blízko k potvrzení pověsti Robina Hooda. Bod Chelsea zachránil Madueke

Hráči Nottinghamu byli v sedmém kole Premier League blízko k dalšímu senzačnímu vysledku. Jen tři týdny poté, co jako jediní v dosavadní sezoně vyplenili Anfield Road, sahali po gólu Chrise Wooda i po výhře na trávníku Chelsea. Domácí však na trefu urostlého Novozélanďana zareagovali a díky zásahu Noniho Maduekeho dokázali z duelu vytěžit alespoň remízu 1:1. Přesto po závěrečném hvizdu nastala na londýnském stadionu frustrace, neboť hosté hráli od 78. minuty bez vyloučeného Jamese Warda-Prowse.

Domácí do utkání vstupovali s vysokým sebevědomím, když vyhráli pět po sobě jdoucích zápasů napříč všemi soutěžemi. V cestě za šestým vítězstvím jim stál Forest, který se ukázal být tvrdým oříškem. Klidný začátek utkání na Stamford Bridge tak nebyl překvapivý. Jako první zkusil své štěstí Madueke, když svou zatočenou ránu poslal jen těsně vedle levého horního rohu.

Závěr úvodní půle však přinesl více zajímavých momentů. Poté, co Blues dominovali v držení míče, se málem dostali do vedení, když Madueke vnikl do pokutového území a přihrál míč na Colea Palmera, který také zakončil, jenže Mats Sels vyrazil balon na brankové čáře. Na druhé straně Chelsea mohla poděkovat Wesleymu Fofanovi za perfektní blok, jenž zabránil Ryanu Yatesovi v otevření skóre.

Nuno Espírito Santo však nemusel dlouho čekat na to, než se jeho svěřenci gólově prosadí. Specialista na volné přímé kopy Ward-Prowse našel Nikolu Milenkoviče, který hlavou poslal míč na skluzujícího Wooda, jenž ho usměrnil ke vzdálenější tyči. Naštěstí pro domácí fanoušky toto vedení vydrželo pouhých sedm minut, protože největší hrozba pro branku Chelsea za celé odpoledne, Madueke, našel recept na defenzivu Forest, když se z pravého křídla prosadil nízkou střelou do dolního rohu.

Necelých 15 minut před koncem byl Ward-Prowse vyloučen za druhou žlutou kartu, když nesportovně zabránil úniku Nicolase Jacksona. Sels poté předvedl řadu vynikajících zákroků, což mohlo v nastavení domácí hráče mrzet hned dvojnásobně, jenže ani jednu ze dvou velkých šancí hosté nevyužili.

Navzdory početní převaze se Chelsea nepodařilo získat tři body, což znamená, že družina Espírita Santa stále okupuje horní polovinu tabulky, neboť je na devátém místě. Blues mezitím zůstávají v první čtveřici.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
_Franklin_

3-1 ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele