3. kolo
01.09.2024 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Nicolas Jackson (© Chelsea FC)

Chelsea nenavázala na kanonádu proti Wolves, londýnské derby s Crystal Palace skončilo remízou

Chelsea remizovala v rámci třetího kola Premier League na Stamford Bridge s Crystal Palace 1:1. Blues tak nedokázali navázat na drtivý triumf z hřiště Wolves, kde se gólem i třemi asistencemi blýskl Cole Palmer. Ten sice v utkání s Orly přihrál na úvodní trefu Nicolase Jacksona, krátce po výměně stran ale rozhodl o dělbě bodů Eberechi Eze.

Vzhledem k aktivitě Chelsea na přestupovém trhu bylo jasné, že ambice londýnského celku míří velmi vysoko. Potvrzení přišlo hned v úvodních minutách. Noni Madueke své dvě šance ovšem neproměnil, při druhé střele z bezprostřední blízkosti se blýskl zákrokem brankář hostů Dean Henderson.

Domácí i nadále pokračovali v dominantním výkonu. Obrana Crystal Palace pak byla krátká na krásnou týmovou souhru Blues ve 25. minutě. Madueke se na pravé straně dokázal zbavit bránícího Willa Hughese, následně poslal přesný pas po křídle, kde unikal Palmer. Ten celou akci vyšperkoval přihrávkou na zadní tyč zavírajícího Jacksona. Pokud chtěl trenér Palace Oliver Glasner se zápasem ještě něco v druhé půli udělat, bylo nutné zapracovat především na ofenzivě.

Zlepšený výkon hostí přinesl ovoce prakticky okamžitě. Po devíti minutách od startu druhého dějství vyrovnal technicky nadaný Eze. Nejprve si našel volný prostor na pravé straně a pak předvedl svou kopací techniku, když střelu absolutně nechytatelně zakroutil do rohu branky bezmocného Roberta Sáncheze. Chelsea reagovala postupným střídáním s cílem oživit útočné řady, ale ani Joao Félix nebo Christopher Nkunku zápas na stranu domácích nepřeklopili. Pro Crystal Palace se tak bod za remízu stal nejen velmi cenným, ale i vůbec prvním v letošní sezoně.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele