1. kolo
18.08.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Brentfordu. (© AFP)

Brentford tesně udolal Crystal Palace a zapisuje první výhru v novém ročníku Premier League

Brentford zvládl vstup do Premier League, když na domácí půdě v londýnském derby zdolal Crystal Palace 2:1. O vítězství Včel se postarali Yoane Wissa a Bryan Mbeumo.

Týmu Thomase Franka chyběl Ivan Toney, jehož budoucnost je nejistá, i nová klubová posila Igor Thiago. Po prvních nebezpečných střelách Eberechi Ezeho - z nichž jedna vedla ke gólu, který byl následně po kontroverzním rozhodnutí rozhodčího odvolán, Mbeumo využil své příležitosti a poslal Brentford v polovině prvního dějství do vedení. Mladý Kamerunec otevřel svůj gólový účet poté, co ho přesnou přihrávkou našel Wissa.

Oliver Glasner byl viditelně frustrovaný z toho, že jeho tým v prvním poločase nebyl dostatečně důrazný. Doložila to například přetažená střela Jeana-Philippa Matety ze slibné pozice. Francozského útočníka vystřídal po změně stran Odsonne Édouard. Po přestávce však Crystal Palace hrozili mnohem více, Adam Wharton vystřelil levačkou z hranice pokutového území, jeho střela se odrazila od dvou obránců Brenfordu a poté se odrazila těsně vedle levé tyče branky Marka Flekkena.

Velkou část hry stavěli hráči Crystal Palace na svých wingbacích. Centr Tyricka Mitchella odvrátil na zadní tyči Daniel Muñoz, nešťastně však míč nasměroval na Ethana Pinnocka, který míč odrazil do vlastní sítě. Hosté byli najednou plní sebevědomí a brzy opět skórovali, branka nicméně nebyla uznána pro ofsajd.

Vzhledem k náročnému losu v následujících zápasech bylo pro Brentford důležité, aby v tomto utkání bodoval. Nakonec se svěřencům trenéra Franka podařilo poprvé po sedmi střetnutích získat proti Crystal Palace všechny tři body, když Wissa doklepl míč z metru do brány poté, co Dean Henderson dokázal střelecký pokus Nathana Collinse pouze vyrazit před sebe. Pro trenéra Glasnera bude prohra velkým zklamáním a bude doufat, že se mu podaří posílit tým o nové posily ještě před uzavřením přestupového okna.

Autor: Livesport.cz / Tom Thornton

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele