5. kolo
21.09.2024 16:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Jhon Durán (© AFP)

Villa Park nabídl další drama, obrat domácích proti Wolves dokonal Konsa

Aston Villa opět zvítězila a pokračuje ve skvělém vstupu do sezony. Domácí si ve Villa Parku došli pro tři body (3:1) po dalším obratu, který dokonal vítěznou trefou obránce Ezri Konsa.

V týdnu, kdy Villa ukončila 41letou absenci mezi evropskou klubovou elitou, oba týmy před výkopem uctily minutou ticha úmrtí vítěze Evropského poháru z roku 1982 Garyho Shawa. Byl to poslední okamžik úcty, který hosté projevili, protože v prvním poločase tým Unaie Emeryho přehráli. Diego Carlos při pokusu o rozehrání míče zezadu neviděl blížícího se Matheuse Cunhu, což brazilskému útočníkovi umožnilo zachytit jeho přihrávku a z 25 metrů nádherným způsobem poslat Vlky do překvapivého vedení.

Po půlhodině hry Villa propadla a málem prohrávala už o dvě branky, když Rayan Aït-Nouri z voleje zamířil vedle levé tyče branky Emiliana Martíneze. Před přestávkou Wolves nadále dominovali a domácí v prvním poločase nezaznamenali jedinou střelu na branku.

Aston Villa nicméně tuto situaci již zažila a stejně jako před týdnem proti Evertonu si šla pro obrat. Když se po hodině hry představil střelec nádherného vítězného gólu ze zmíněného utkání Jhon Durán, přišel očekávaný nápor Villy, když hlavičku Ollieho Watkinse odklidil z brankové čáry Yerson Mosquera. Anglický útočník však nemusel na gól čekat dlouho, protože o pár minut později mu přihrál Morgan Rogers a z šesti metrů bez problému skóroval.

Závěrečná fáze se odehrávala ve vroucí atmosféře na hřišti i na tribunách a vrchol přišel, když Ezri Konsa vsítil vítěznou trefu Villy. Po přihrávce Youriho Tielemanse se anglický obránce prosadil z bezprostřední blízkosti. Dlouhé přerušení kvůli zranění Mosquery znamenalo třináctiminutové nastavení, které však vedlo pouze k dalšímu gólu náhradníka Durána, který z šesti metrů trefil odkrytou branku, a zpečetil tak tři body a třetí výhru svého týmu během jednoho týdne.

Autor: Livesport.cz / Andrew Pickering

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele