2. kolo
24.08.2024 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Arsenalu (© AFP)

Šťastná ruka Artety pomohla Arsenalu ke skalpu neoblíbeného soupeře

Z lavičky příchozí Leandro Trossard gólem z 67. minuty nasměroval Arsenal k vítězství ve druhém kole Premier League nad Aston Villou 2:0. Pro Gunners je výhra o to cennější, když předchozí dva ligové duely s Villans prohráli.

Výkop utkání se zpozdil kvůli problémům s komunikačním zařízením rozhodčích. Už po čtvrthodině hry se zranil Matty Cash a hosté málem využili dočasnou početní výhodu způsobenou rozcvičováním náhrady za pravého beka, když Bukayo Saka donutil Emiliana Martíneze k vynikajícímu zákroku.

Arsenal zůstal ve své hře trpělivý a tento přístup nakonec vyústil ve velkou šanci ve 39. minutě. Declan Rice prostrčil míč na Gabriela Martinelliho, který jej vrátil zpět na Kaie Havertze, ale německý reprezentant nedokázal balon usměrnit na branku.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Domácí ožili až po necelé hodině hry, kdy si Amadou Onana našel přihrávku Morgana Rogerse a vystřelil, ránu pak tečoval Gabriel a Davida Rayu dělily od inkasování jen centimetry. Brankář Arsenalu uhájil čisté konto i o pár sekund poté, když zneškodnil Watkinsovu sraženou střelu.

Další nervózní moment pro hosty přišel, když Ezri Konsa po přiťuknutí Jhona Durána těsně minul bránu ranou na vzdálenější tyč. V 67. minutě pak Trossard, který byl na hřišti jen pár chvil, nasměroval svou střelu do dolního rohu a poslal hosty do vedení.

O deset minut později Gunners zdvojnásobili své vedení, když Saka předložil míč Thomasi Parteyovi, který z první vystřelil a míč proklouzl Martínezovi do sítě. Další gól už nepadl, a tak hráči Arsenalu prodloužili svou neporazitelnost na hřištích soupeřů na 10 ligových zápasů a zároveň uštědřili Aston Ville první porážku v tomto ročníku.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele