1. kolo
17.08.2024 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Duo Havertz - Saka nasměrovalo Arsenal k úspěšnému vstupu do sezony

Londýnský Arsenal vstoupil do Premier League vítězně. Postaralo se o to především duo Kai Havertz - Bukayo Saka. Oba ofenzivní borci Gunners zapsali do statistik shodně gól a přihrávku a podepsali se tak pod triumf nad Wolves poměrem 2:0.

Přestože hosté vstupovali do utkání na Emirates Stadium v roli outsidera, do šance se dostali jako první, ale střelu Matta Dohertyho zablokoval Gabriel. Poté se osmělili i Gunners. Ben White a Bukayo Saka ovšem promarnili několik příležitostí, přičemž druhý jmenovaný dvakrát vyzkoušel pozornost gólmana hostů. Proti hlavičce Kaie Havertze po Sakově centru už byl ale José Sá bezmocný. Domácí mohli ještě v první půli svůj náskok zdvojnásobit, ale neuspěli. Stejně si vedli i hráči Wolves, avšak David Raya hlavičku Jørgena Stranda Larsena zneškodnil.

První šanci druhého poločasu měl střelec úvodní branky zápasu. Havertz ale v dobré pozici svou slabší pravou nohu přestřelil. Podobně si vedl Thomas Partey a neuspěl ani Vlk Rayan Aït-Nouri, jehož střela proletěla těsně vedle Rayovy tyče. Wolves začali získávat více a více sebevědomí. Střídající Matheus Cunha se po špatné přihrávce Williama Saliby ocitl v obrovské šanci, ale jeho střela postrádala potřebnou razanci.

Probrat své spoluhráče se pokusil kapitán Gunners Martin Ødegaard, jehož prudká rána hostujícího strážce svatyně pořádně štípla. Nakonec se ujal až pokus Saky, který po kombinaci s Havertzem přesně mířil k bližší tyči. Nejlepší ligová obrana loňského ročníku opět velmi dobře zafungovala a hned v úvodu soutěže udržela čisté konto. Wolves sice vyhráli jediný z posledních 11 ligových střetů, i tak šlo ale u týmu kouče Garyho O'Neila najít několik pozitiv, na kterých mohou v budoucnu stavět.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (1)

Přidat komentář
pesky passer-by

A snáď aj k jej úspešnému koncu s titulom v hrsti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele