7. kolo
05.10.2024 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Kai Havertz (© JEAN CATUFFE / Jean Catuffe / DPPI via AFP)

Saka řídil obrat proti Southamptonu, Gunners stále drží neporazitelnost

Arsenal si na Emirates Stadium udržel fenomenální neporazitelnost v zápasech s nově postoupivšími celky. Prodloužil tuto sérii na 41 zápasů, když porazil doma Southampton 3:1 a udržel krok s Liverpoolem a Manchesterem City v čele Premier League. Hrdinou utkání se stal Bukayo Saka, jenž se podílel na všech gólech Kanonýrů.

Přes veškerou počáteční převahu Arsenalu to byl překvapivě Southampton, kdo jako první vystřelil na branku, když Kyle Walker-Peters z hranice pokutového území namířil balon přímo do prostor, kde stál David Raya. Po rohovém kopu Declana Rice sice hlavičkoval přesně Kai Havertz, ale gól nebyl uznán pro faul v pokutovém území. Trpělivost Gunners očividně ubývala, když začali střílet z dálky. Thomas Partey aspoň prověřil bývalého brankáře Arsenalu Aarona Ramsdalea, skóre zůstalo však vyrovnané.

Na začátku druhé půle Gabriel Jesus zamířil těsně vedle. O několik minut později byli Saints v říši snů, když Fernandes ve středu pole vypíchl míč Raheemu Sterlingovi a poté uvolnil náhradníka Camerona Archera, který se krásně trefil do dolního rohu a otevřel skóre.

Vedení Southamptonu však netrvalo dlouho, protože se na sebe napojila známá dvojice Saka a Havertz, přičemž druhý jmenovaný fantastickým zakončením k tyči vsítil svůj sedmý domácí gól v řadě. Svěřenci Mikela Artety dokonali rychlý obrat krátce nato. Saka byl opět strůjcem gólu, jelikož na zadní tyči nádherně přihrál střídajícímu Gabrielovi Martinellimu, který bez problémů poslal Gunners do vedení.

I když byla jejich nevýhoda mizivá, hosté stále věřili, že si ze zápasu mohou odnést minimálně bod, ačkoliv Diblingova střela skončila pouze na tyči. Havertz pak odražený míč napálil do břevna a drama pokračovalo až do závěrečných minut. Saka se však rozhodl, že drama ukončí. Také tak učinil, když po brejku Arsenalu zamířil slabší pravou nohou do vzdálenějšího rohu a o výsledku nebylo pochyb.

Vítězství prodloužilo pozoruhodnou sérii neporazitelnosti Gunners proti Southamptonu na 29 zápasů. Zároveň uštědřilo Saints sedmou venkovní porážku v nejvyšší soutěži v řadě, od návratu do Premier League tak zůstávají bez výhry.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele