6. kolo
28.09.2024 16:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

Leicester sahal po bodu, Arsenal se prostřílel ke třem bodům až v nastavení

Arsenal porazil v šestém kole Premier League doma Leicester 4:2 a bodově se dotáhl na vedoucí Manchester City. Kanonýrům zachránil výhru trefou ve čtvrté minutě nastavení Leandro Trossard, po němž ještě náskok domácích pojistil Kai Havertz.

Arsenal minulý víkend na hřišti Manchesteru City inkasoval v poslední minutě vyrovnávací gól a nyní vypadal, že je odhodlán proti Liškám to rychle odčinit. Střelu Bukaya Saky ale zneškodnil brankář Mads Hermansen, Gabriela Martinelliho pak zradila mířidla, když z dobré pozice přestřelil branku. Úvodní tlak domácích vedl ve 20. minutě ke gólu, když pohotovou přihrávku Jurriena Timbera uklidil k tyči Martinelli a vstřelil svůj první gól v sezoně.

Hermansen navíc poté zlikvidoval ještě Martinelliho šanci a následně i střelu Havertze z bezprostřední blízkosti. V závěru poločasu však zaslouženě zdvojnásobili své vedení, když Martinelliho přihrávku využil Trossard.

Už dvě minuty po přestávce však James Justin po přímém kopu Facunda Buonanotteho snížil na 1:2. Arsenal byl blízko okamžité odpovědi, ale Hermansen vychytal nejprve Gabriela a po něm i Trossarda. V 63. minutě proto zákonitě vyrovnal druhým gólem v zápase Justin, který střelou z voleje zužitkoval nabídku Wilfred Ndidiho.

Hermansen byl dlouhou dobu neuvěřitelný, když se na něm spálili i Havertz a Trossard. Ve čtvrté minutě nastaveného času se však Trossard prosadil střelou na zadní tyč. Třešničku na vítězný dort pak přidal přesným zakončením zblízka Havertz, a Arsenal se tak bodově vyrovnal vedoucímu Manchesteru City Pepa Guardioly.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele