3. kolo
31.08.2024 13:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Joao Pedro a Evan Ferguson (© AFP)

Kanonýři poprvé v sezoně ztratili, s nevyzpytatelným Brightonem uhráli doma jen bod

Brighton & Hove Albion si udržel neporazitelnost na začátku sezony Premier League, když na Emirates Stadium remizoval ve 3. kole nejvyšší anglické soutěže s desetičlenným Arsenalem 1:1. Kanonýři sice gólem Kaie Havertze otevřeli skóre, ovšem od 49. minuty hráli bez klíčového záložníka Declana Rice a hosté přesilu využili. Joao Pedro svou trefou pomohl Brightonu obrat o body dalšího z favoritů celé ligy. Jedná se teprve o druhou remízu v osmi vzájemných střetnutích.

Arsenal ukázal svůj záměr od samého začátku a okamžitě se vydal do útoku po pravé straně, když Bukayo Saka předvedl rychlé nohy a dostal se do pokutového území, jeho akci však včas přerušil Bart Verbruggen. Gunners vypadali po pravé straně velmi nebezpečně a zdálo se, že se jejich útoky soustředí na 19letého levého obránce Jacka Hinshelwooda. Saka byl v centru dění, navázal spojení s Martinem Ödegaardem, jehož střelu z voleje anglický útočník tečoval, ovšem pouze tak, že Verbruggen mohl míč pohodlně sebrat.

Brighton se začal dostávat do hry a tlačil se do útoku, ale pevný obranný val Arsenalu v podobě Gabriela a Williama Saliby se pro Seagulls ukázal jako neprostupný. S blížícím se koncem poločasu se zdálo, že svěřenci Fabiana Hürzelera útok Gunners utlumili a že se schyluje k bezbrankovému stavu. Nicméně po dlouhém nákopu Saka vyhrál hlavičkový souboj s Lewisem Dunkem a poslal Havertze do úniku. Němec chladnokrevně přeloboval Verbruggena a Kanonýři šli do vedení.

Druhý poločas začal za dramatických okolností, protože Arsenal byl po čtyřech minutách oslaben. Po nesmyslném faulu byl Declan Rice vyloučen za druhý přestupek za žlutou kartu, protože vypíchl míč při rozehrávce Joëla Veltmana. Hostující strana brzy využila výhodu muže navíc, když Dunkův ostrý pas našel Yankubu Minteha, jehož střelu ještě vyrazil David Raya, ale Joao Pedro už skóroval.

Momentum bylo na straně Brightonu, který měl ve druhé půli mnohem častěji míč na kopačkách. Hosté nakonec nedokázali využít své převahy a vstřelit druhý gól, přičemž šance na zisk všech tří bodů měly obě strany. Poté, co Raya, vychytal zakončení Jana Paula van Heckeho, se do příležitosti dostal Saka, ale i na druhé straně zaúřadoval brankář. Nakonec se celky rozešly smírně, takže obě strany mají před mezinárodní přestávkou shodnou bilanci dvou výher a remízy ve třech ligových zápasech.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele