6. kolo
30.09.2024 21:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Bournemouthu. (© ADRIAN DENNIS/AFP)

Klinický Bournemouth do poločasu zmařil šance Southamptonu na bodový zisk

Hráči Bournemouthu ovládli duel šestého kola Premier League proti Southamptonu, který na Vitality Stadium skolili poměrně jasně 3:1. Cherries si i díky dvěma asistencím výborně hrajícího Lewise Cooka připsali první domácí vítězství v ročníku, zatímco Southamtpon po návratu mezi anglickou elitu stále čeká na premiérový triumf.

Bournemouth šel do zápasu se dvěma prohrami v řadě bez vstřelené branky. Tentokrát ale domácí začali fantasticky a už po 17 minutách se ujali vedení. Přímý volný kop Marcuse Taverniera našel Evanilsona a Brazilec povedeným zakončením z první vstřelil svůj první gól v dresu Cherries.

Hosté byli znovu potrestání před půlhodinou hry, kdy krásnou akci po pravé straně vyšperkoval Antoine Semenyo přihrávkou na střed na Lewise Cooka, jehož následná střela se i s pomocí teče Danga Outtary dostala až do sítě. Ještě před odchodem do šaten se míče opět ujal Cook, našel Semenya, a ten přesným zakončením poslal domácí fanoušky do extáze.

Southampton však začal druhý poločas mnohem lépe a podařilo se mu vstřelit brzký gól, když Taylor Harwood-Bellis usměrnil do vzdálenějšího rohu prudkou přihrávku Yukinara Sugawary. Hosté však byli i nadále zranitelní vzadu a Evanilsonovi zabránil v zakončení Aaron Ramsdale, zatímco Bournemouth se snažil obnovit svůj třígólový náskok.

S blížícím se závěrem zápasu začali Iraolovi svěřenci opět působit nebezpečněji a znovu se přiblížili k brance, když se Ryan Christie dostal k volnému míči na hranici pokutového území, a z voleje zamířil těsně vedle. Tato minela však Bournemouth nemusela mrzet, protože díky druhé výhře v sezoně se vyšplhal nad Brentford a Manchester United. Southampton mezitím zůstává v pásmu sestupu.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele