6. kolo
03.09.2022 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Ben Chilwell (© AFP)

Chelsea v závěru zachraňovala další blamáž, výhru nad West Hamem trefil Havertz

Chelsea v šestém kole Premier League otočila vývoj utkání proti West Hamu a zvítězila 2:1. Kladiváři sice po asi hodině hry vstřelili úvodní gól, ale po odpovědi na druhé straně se v závěru pak prosadil i Kai Havertz, který urval tři body pro Chelsea. Zásah Maxwela Corneta z 90. minuty, který by zařídil remízu, totiž nebyl uznán. Tomáš Souček a Vladimír Coufal odehráli v dresu hostů celé utkání.

Zisk sedmi bodů z pěti odehraných duelů byl pro Chelsea zklamáním, obzvlášť ji mrzely venkovní ztráty s outsidery. Fanoušky tak muselo těšit alespoň gólové probuzení Raheema Sterlinga a nový obličej v základu, Wesley Fofana totiž po přestupu z Leicesteru zamířil přímo do základu. Kladiváři zatím skórovali pouze dvakrát a vybojovali čtyři body. O ten poslední se proti Tottenhamu vyrovnávací brankou zasloužil středopolař Souček.

Blues od začátku zaměstnávali defenzivu soupeře, která byla z půlky složena právě z jejich bývalých hráčů. Domácí sice dominovali na míči, většinu času ho ovšem drželi pouze stopeři snažící se o konstruktivní rozehrávku. Hammers totiž bránili velmi zodpovědně. Hrozbu přinášely až centry Reece Jamese a dalekonosná střela skvěle hrajícího Matea Kovačiče, branku však fanoušci v prvním dějství neviděli.

Úvod druhého dějství přinesl podobný scénář. Tým ze západního Londýna vévodil statistikám, nebyl si ovšem schopen vytvořit velké příležitosti ke skórování. Trpělivá hra se Kladivářům vyplatila v 62. minutě, kdy využili svou první větší šanci utkání. Michail Antonio doklepával míč do prázdné brány po nepřehledné situaci při rohovém kopu. Unikátním způsobem dokázal vyrovnat v 76. minutě Ben Chilwell, který byl na hřišti pouhé čtyři minuty. Míč za obranu od Thiaga Silvy zpracoval hlavou z otočky, rychle se zorientoval a z téměř nulového úhlu uklidil míč mezi nohy brankáře. Chvíli před koncem ještě stihnul utkání otočit vítěznou trefou Havertz a poslal Stamford Bridge do euforie. Tu málem zhatil Cornet chvíli nato, branka mu ovšem nebyla uznána vinou předcházejícího faulu.

Londýnské derby tak skončilo lépe pro domácí Chelsea. Ta se v příštím kole 10. září představí znovu v hlavním městě, tentokrát na hřišti Fulhamu. West Ham o den později přivítá Newcastle.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 COYI⚒⚒⚒

Reagovat
OnlyWHU

Paní Štěstěna nám opět ukázala záda. Minimálně bod šlo uhrát. Zase taková pitomost. Byl to vůbec faul? Jinak jsme až na dvě okýnka předvedli dobrou defenzívu a hodně nebezpečný kontry. Byla tam řada výborných individuálních výkonů. Teď budeme mít sérii hratelných soupeřů a smůla je, že prostě musíme. Chtělo by to hned bodovat, abychom se zase zklidnili. Hráčů máme dost a časem budeme víc sehraní. COYI!!!

Reagovat
duloig

Mendy ešte teraz bojuje o život chudák. Nepovšimnutý faul Jamesa na Antonia kolíkmi na stehno za redku. A Havertzov herecký výkon na konci. Kto aký pacient môže fandiť

Remíza by bola spravodlivá dnes. A preto C O Y I !!

Reagovat
duloig

Kto aký pacient môže fandiť Čelzí

Reagovat
smazaný uživatel

Za redku? Lol. Ty si objektívny jak slobodný vysielač

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

aby nevzniklo nedorozumění poslán duloigovi

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi to celkem fuk,ale za takovou tlačenku nemůžou mít snad radost ani fans Chelzi

Reagovat
Noustress

Po zápase so sliepkami môže byť fanúšikom CFC tlačenka úplne u análneho otvoru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele