26. kolo
19.02.2022 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hakim Ziyech (© AFP)

Chelsea se štěstím přemohla Crystal Palace

Utkání mezi Chelsea a Crystal Palace mnoho fotbalové krásy vskutku nepobralo. V Selhurst Parku se hrál pomalý, ospalý fotbal, který diváky ze sedadel rozhodně nezvedal. Domácí po celý zápas nedokázali trefit prostor mezi třemi tyčemi, Chelsea zase k podobnému kousku směřovala v rámci druhého dějství, než minutu před koncem nasměroval všechny tři body na Stamford Bridge Hakim Ziyech.

Jako první zahrozili domácí, když se po rychlém brejku přes Rüdiger prosadil ke střele Olise, jenže ji nenasměroval mezi tři tyče. Na druhé straně se po centru aktivního Ziyecha ocitl ve velmi dobré pozici Pulisic, na míč ale v pádu ideálně nedosáhl a balón tak poslal vysoko nad. Pak se o razantní projektil ze střední vzdálenosti pokusil Rüdiger a pořádně protáhl brankáře Guaitu. Největší šance první půle pak připadla po přihrávce Sarra na kopačky Kantého, který se ocitl na hranici velkého vápna tváří v tvář domácímu brankáři, v zakončení ale selhal a překonat jej nedokázal. Na konci první půle pak hlavní sudí přehlédl faul na Pulisice, domácí fotbalisté rozjeli rychlý kontr a na jeho konci Wilfried Zaha z úhlu pálil jen těsně mimo.

Na začátku druhého poločasu byli nejprve tím aktivnějším celkem domácí, ze série standardních situací a rohových kopů si však nedokázali vypracovat vyloženou šanci. Na straně druhé se zase ofenzivní hráči Chelsea předháněli v množství technických chyb, které je možné spáchat. Pulisic, Havertz či Kanté předvedli řadu laciných ztrát a špatných přihrávek a Chelsea se dlouho nemohla dostat do šance. Až patnáct minut před koncem vysunul Kovačič útočníka Lukaka, jeho ránu ještě střídající brankář Butland vyrazil, jenže ji do sítě vrátil dobíhající Ziyech. Radost fotbalistů Chelsea ale překazila kontrola u videa, která odhalila ofsajd belgického forwarda, a tak branka neplatila.

Chelsea se ale přece jenom dočkala vítězné branky. Minut před koncem řádné hrací doby odcentroval Alonso, na zadní tyči míč podskočil Mitchell a Ziyech zblízka prostřelil bezmocného Butlanda. The Blues tak doslova utrpěli vydřené vítězství 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele