11. kolo
05.12.2020 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Frank Lampard (© AFP)

Chelsea točila duel s Leedsem a vede tabulku

Londýnská Chelsea nakonec potvrdila roli favorita a hosty z Leedsu přehrála v poměru 3:1. Do utkání sice vstoupili lépe hosté, kteří se díky brance Bamforda rychle ujali vedení, domácí celek ovšem zachoval chladnou hlavu a vypracoval si nespočet šancí, ovšem pouze tři z nich dokázal proměnit. Do role vrchního paliče se pasoval Timo Werner, který skutečně prožil mizerný večer a na svou nemohoucnost před brankou soupeře bude chtít rychle zapomenout.

Chelsea přitom od utkání vstoupila velmi aktivně a již v první minutě se po pasu Thiaga Silvy zjevil za obranou Ziyech, z ostrého úhlu však Mesliera nepropálil. Následný rohový kop posadil Mount na hlavu Girouda, ani jeho zakončení však brankou neskončilo. Jako blesk z čistého nebe tak přišel první přesný zásah hostujícího týmu. Po pasu Phillipse využil velkého nedorozumění mezi Zoumou a Mendym útočník Bamford, který pohodlně obešel strážce domácí svatyně a do odkryté branky bez větších potíží skóroval. Odpovědět mohl po patnácti minutách Werner, jenže ten ze dvou metrů naprosto nepochopitelně nedokázal Giroudovo prodloužení nasměrovat do sítě. Prvním pokusem míč odvrátil od branky a druhým pokusem jej nasměroval pouze do břevna - přihlížející diváci vskutku nevěřili vlastním očím. Po velké minele stopera Llorenteho mohl srovnat Giroud, z hranice vápna však poslal míč mimo.

Domácí se tak dočkali až po necelé půlhodině hry - to na pravé straně zakombinoval Ziyech s nabíhajícím Jamesem, který do vápna nasměroval lahůdkový centr, který na přední tyči už číhající Giroud jednoduše musel usměrnit do sítě. Pokud ale někdo čekal, že se Chelsea rychle ujme vedení, pak musel být zklamán, jelikož do konce poločas už se nic významného nestalo.

Na startu druhého dějství mohl vedení na stranu domácích strhnout Havertz, po volném přímém kopu v podání Jamese však hlavičkoval nad. Po hodině hry mohl domácí tým poslat do vedení Werner, jenže toho nadvakrát vychytal skvělý Meslier a následnou dorážku Mounta zblokoval obrana hostí na rohový kop. Po něm už se však skóre konečně měnilo - byl to právě anglický záložník ve službách Chelsea, který parádním centrem našel hlavu Zoumy, který se nemýlil a hlavičkou přesně k tyči poslal svůj tým do vedení.

To mohl o pár chvil navýšit útočník Giroud, od něj se však míč po skrumáži ve vápně odrazil jen těsně vedle pravé tyče hostující branky. Tentýž hráč mohl skórovat i po dalším ze série rohových kopů, tentokrát však své zakončení nasměroval nad. Největší šanci pak neproměnil smolař zápasu, Timo Werner. Po parádní práci Masona Mounta, který na vlastní polovině vybojoval míč, vyvezl jej do ofenzivní třetiny a senzačním pasem nalezl německého útočníka, se však Timo Werner nabízené šance nechopil a zblízka jen nastřelil vyběhnuvšího Mesliera.

Závěrečné minuty se tak odehrávaly v nervózním duchu a definitivní rozhodnutí tak přinesl až nastavený čas, kdy po hezké přihrávce Kovačiče pláchl právě Werner, který tentokráte nezakončoval, nýbrž hezkou přihrávkou našel sprintujícího Pulišiče, který v pádu upravil na konečných 3:1 pro Chelsea.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
LeedsUnited

Nebo by článek mohl mít nadpis: "Leeds se proti Chelsea může vyšvihnout na páté místo."

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele