16. kolo
12.12.2015 13:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Norwich City - Everton FC 1:1

Třetí remízu v řadě si připisuje Everton. Toffees sice na půdě Norwiche zásluhou dvanáctého gólu Lukakua v sezóně brzy vedli, po změně stran však opět nedokázali ubránit standardní situaci a konečný výsledek 1:1 zařídil Wes Hoolahan.

První půle jednoznačně patřila hostům z Goodison Parku a domácí defenzivě dělal problém především ve skvělé formě hrající Romelu Lukaku. Byl to právě belgický kanonýr, jenž po čtvrthodině hry otevřel skóre. Norwich sice rohový kop Bainese ještě dokázal odvrátit, další centr do šestnáctky však ihned poslal Gerard Deulofeu a na zadní tyči tradičně důrazný Lukaku hlavou otevřel skóre.

Rodák z Antverp stál u zrodu další nebezpečné akce, po níž zakončoval Arouna Koné a jen vynikající zákrok brankáře Rudda, jenž mezi třemi tyčemi opět nahradil jeho skorojmenovce Ruddyho, zachránil Canaries od dalšího inkasovaného gólu. V 39. minutě mohl oslavit návrat do základní sestavy Leighton Baines, zkušený zadák ale pouze orazítkoval tyč.

Nováček letošní sezóny v úvodním dějství opravdu nepředvedl vůbec dobrý výkon a může být rád, že do kabin šel za ještě docela přijatelného výsledku. Další velké příležitosti nevyužil Koné, jehož opět vychytal Rudd a v samém závěru poločasu pak ještě pálil v nadějné pozici Lukaku kousek vedle.

Ovšem do druhé poloviny zápasu vstoupili svěřenci Alexe Neila skvěle a hned ve 47. minutě vyrovnali na 1:1. Robbie Brady rozehrál rohový kop na Ryana Benneta a jeho hlavičku dotlačil do sítě Wes Hoolahan. Tima Howarda se na brankové čáře snažil zastoupit Ross Barkley, ale i když dělal, co mohl, změně skóre nezabránil.

Diváci na Carrow Road do konce utkání viděli ještě dvě opravdu stoprocentní gólové šance, rovnoměrně rozložené na obě strany. Nejprve po pěkné akci po pravém křídle a zpětném přiťuknutí Hoolahan přestřelil z pár metrů poloprázdnou bránu Cameron Jerome, na opačném konci hřiště zase po vysunutí Koného zakončoval Gareth Barry pouze do vyběhnutého Rudda.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Karamelky to dají

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele