15. kolo
07.12.2014 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

West Ham United - Swansea City 3:1

Swansea nadále zůstává bez venkovní výhry od prvního kola tohoto ročníku a přitom si připisuje na konto další rozházené body z vedoucí pozice. Přestože se Velšané brzy ujali vedení, následně nechali Andyho Carrolla obrátit stav a po červené kartě pro Fabianského už potom nebylo moc co řešit...

V úvodních pasážích zápasu se Swansea poněkud lopotilo a West Ham zase jednou rozdával svým herním projevem radost na všechny strany, přesto to byli hosté, kdo se prostřednictvím nejlepšího ligového střelce tohoto kalendářního ročníku ujali vedení. Sigurdsson s Monterem spojili síly, aby rozevřeli soupeřovu obranu, a po příhře druhého jmenovaného se Bony vnějším nártem prosadil již posedmé v sezoně.

Tahle trefa Hammers jaksi znejistěla a Sigurdsson s Bonym měli brzy menší příležitosti zvýšit na 2:0. Tak jako tak ovšem West Ham zvládl zareagovat ještě do přestávky, když začal operovat mnohem přímočařeji a Carroll takhle ve 41. minutě po centru Jenkinsona vyrovnal. Pro vytáhlého Angličana šlo o první branku od měsíce března.

I přes Carrollův individuální úspěch se Sam Allardyce o pauze odhodlal k jedné zásadní změně: zatímco spolupráce Carrolla s Ennerem Valenciou nefungovala, Diafra Sakho měl dle zkušeného manažera lepší předpoklady pro to si s dlouhánem na hrotu vyhovět - a to se také potvrdilo.

Bony sice úvodem druhého dějství nastřelil břevno, jinak se ale Swans k ničemu moc nedostávali, a v 65. minutě se domácí skrze další Carrollovu hlavičku - tentokrát po Downingově dodávce - dokonce ujali vedení.

A hned záhy bylo ještě hůř: Fabianski vystartoval mimo vápno proti Sakhovi, zkosil ho za červenou kartu, a tím byly de facto popraveny veškeré šance Swansea na nějaký ten bodový úspěch. Což jedině podtrhl Sakhův pozdní zásah, umožněný dalším Carrollovým vzdušným vystoupením.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1 na první poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dreme borci.Jestli se vrati Sakho a Song tak 2:0 . GO IRON'S

Reagovat
cepinzcegamy

poločas 2:1, konec 2:3

Reagovat
duloig

A konečne sa nám zobudil aj pan Karol Pekne kladivári

Reagovat
OnlyWHU

Co dodat? Nic, je to nádhera. Big Same + boys, velká gratulace!

Reagovat
smazaný uživatel

Jdeme si pro Ligu Mistrů prostě

Reagovat
smazaný uživatel

Liga mistru je jeste daleko, ale rozjety to je paradne.Good job boy's GO IRON'S

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele