31. kolo
04.04.2015 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Stoke City 2:1

Chelsea odpověděla Arsenalu na jeho suverénní vítězství s Liverpoolem a tři body získala pro změnu proti Stoke City. Vítězství se opět nerodilo snadno, situaci ztížil exkluzivní gól Adama z 60 metrů. Hrdinou utkání se ale opět stal Eden Hazard, který první gól dal z penalty a druhý připravil pro Rémyho.

V úvodních minutách byl nejnebezpečnějším mužem na trávníku právě Loïc Rémy, který nastoupil od první minuty i vinou lehkého zranění Diega Costy, jenž začal na lavičce. Už po dvou minutách Rémy donutil tečovanou střelou ke skvělému zákroku Begoviće; další přidal po čtvrthodině hry po Rémyho střele zblízka.

Stoke hrálo chytře. Zabezpečeně zezadu, ale pořád ve třech - čtyřech hráčích v ofenzivě, kteří byli schopni založit protiútok či využít chyby zadáku Blues. Jednu takovou od Matiće div nepotrestal N’Zonzi, jehož technická rána zpoza vápna minula šibenici o pár centimetrů.

Pevně uzavřenou obranu Stoke odemkl až sedm minut před přestávkou Cesc Fábregas. Od Williana si vymodlil pas do vápna, kde si chytře počíhal na Wollschieda, jehož ostrý zákrok ocenil sudí penaltou. Tu, jako obvykle, bez sebemenších potíží proměnil Eden Hazard a poslal Chelsea do důležitého vedení - 1:0.

Do kabin však stejně hráči obou týmů šli s podobnou náladou. Minutu před koncem prvního poločasu totiž šokoval Stamford Bridge dokonalou ranou z 60 metrů Charlie Adam, po jehož dalekonosném pokusu á la David Beckham zůstal Thibaut Courtois bezmocný - 1:1. První soutěžní gól Stoke na Stamford Bridge po 704 minutách a hned taková paráda.

Po obrátce hra pokračovala ve stejném duchu jako ve většině prvního dějství. Chelsea tlačila, jenže když už se dostala přes pevnou defenzivu, Begović byl neméně skvělý. Parádně si poradil s ranou Hazarda a reflexivně vytěsnil i Willianův přímý kop, jež nebezpečně tečoval hlavou Whelan.

Po hodině hry to však byl právě Asmir Begović, kdo Chelsea daroval vedení 2:1. Jeho laxní výhoz vypíchl Willian, Hazard následně díky clonění Drogby proběhl až do vápna, kde předložil míč před prázdnou branku Rémymu. Vzápětí měl na noze vyrovnání N’Zonzi, který nenápadnou střelou lízl tyč.

Nejlepší hráč Chelsea (ne-li celé Premier League) letošní sezóny Eden Hazard byl opět nezastavitelný, což předvedl znovu deset minut před koncem. Ve vápně si na pětníku pohrál s obranou a před branku opět nesobecky nahrál Cuadradovi. Ten ale nadvakrát ztroskotal na Begovićovi. Chelsea si však těsné vítězství i tak pohlídala.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
kattos

Courtois druha hrobka v řadě

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitá výhra. Jedeme dál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele