2. kolo
18.08.2009 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Chelsea FC 1:3

Druhý ligový zápas Chelsea byl prakticky kopií toho první, alespoň co se vývinu skóre týče. Sunderland se totiž ujal překvapivého vedení, avšak ve druhém poločase se Chelsea probrala a zápas třemi brankami otočila.

Manažer Chelsea Carlo Ancelotti vyslal na trávník Stadium of Light hodně zajímavou sestavu, když se vedle sebe objevili Essien, Ballack, Lampard i Deco. Ve stoperské dvojici se pak vedle kapitána Terryho postavil Ivanovič.

A právě i tito dva v 19. minutě nečinně přihlíželi, jak Darren Bent šťastně otevírá skóre. Vše začalo u Richardsona a jeho centru směřujícím do vápna, který se v sevření obránců snažil zpracovat Jones a následně i vystřelil. Přes obránce se sice míč až k Čechovi nedostal, jenže nešťastná teč Johna Terryho míč odrazila do místa, kde nestál žádný hráč Chelsea, a proto se iniciativy ujal Darren Bent a poslal míč za Čechova záda. Bent se trefil již podruhé ve dvou zápasech a trenérovi Brucovi se tedy jako nová posila vyplácí.

Sunderland hosty brankou hodně zaskočil, podobně jako v prvním kole Hull a chvíli to trvalo, než se Blues vrátili zpět do zápasu. Šest minut před poločasem byl v dobré pozici Ballack, ale jeho pokus zablokoval Bardsley. Vzápětí po pravé straně prošel Bosingwa, ale jeho tvrdou střelu vyrazil Fulop. Po prvním poločase tak Černé Kočky překvapivě vedly 1:0.

Druhou pětačtyřicetiminutovku začala Chelsea ve velkém stylu. Po pěti minutách se po rohovém kopu v obrovské šanci ocitl Drogba, ale hlavičkou těsně minul. Uběhlo jen několik sekund a Lampard vymyslel výtečný pas na Ashleyho Colea, který už na zadní tyči jen doklepával do branky, ale skvělý reflex prokázal gólman Fulop a nohou míč vyrazil. Nic už ale nezmohl o další minutu později. Na světelné tabuli svítila 52. minuta a Lampardův rohový kop prodloužil na zadní tyč Ivanovič, kde byl připravený Ballack a snadno vyrovnal. Tentokrát již Fulop neměl šanci.

Další úder Chelsea svému soupeři zasadila v 59. minutě. Pro upřesnění se ale musíme přenést ještě o pár desítek sekund zpět, kdy výborně zapracoval Didier Drogba. Autor dvou branek z prvního zápasu se vřítil kolem Cany do pokutového území, kde mu cestu zkřížil McCartney, avšak nedovoleně, a proto musel sudí Bennet nařídit penaltu. K její exekuci se postavil tradičně Frank Lampard, který se nemýlil a poslal Chelsea do vedení. V 66. minutě po levé straně pronikl aktivní Ashley Cole a poslal míč na Drogbu, jehož hlavička se však odrazila o zem a nad branku. Uklidnění pro Blues přišlo o tři minuty později, kdy Essien předal míč Drogbovi, ten ho rychle posunul na Deca a svým náběhem do šestnáctky, čímž udělal Decovi prostor, který toho bezezbytku využil a zpoza vápna přesnou ranou zvýšil na 1:3 z domácího pohledu. Po zbytek času si již hosté vedení pohlídali a opět si připsali tři body.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sunderland remizuje 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 vydrene vitezstvi

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja tipuju že panděv se zblaznil

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland vyhraje1:0 nebo2:1

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

0:1 nic novyho...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lahvac-CZ

Já vím, rýpeš si Manchesteráku...nevím kdo minulou sezónu vyhrál několikrát po sobě 1:0. Každopádně Chelsea vyhraje. Tak 1:2.

Reagovat
Devil

Kazdopadne ti to nevyslo!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 za Sunderland Jones nebo Bent a za Chelsea Drogba nebo Anelka

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 pro blues

Reagovat
Špilmachr

Reagovat
smazaný uživatel

CHELSEA JDE OD PRVNÍHO KOLA TVRDĚ ZA TITULEM,DROGBA JE PŘI CHUTI A ROZHODNE O VÍTĚZSTVÍ

Reagovat
smazaný uživatel

nedělel Tottenham je rozstřili

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 pro Chelsea (oba da Didier)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 pro chelsea (Lampard, Drogba)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele