2. kolo
19.08.2009 21:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Stoke City 4:0

Obranná hráz Stoke v minulém roce nepustila Liverpool k jediné brance. Teď se však zbořila hned po čtyřech minutách, následný gól do šatny na psychice také nepřidal. Liverpool si po očekávaném výkonu připsal první výhru, Stoke první prohru.

Reds začali na domácím hřišti fantasticky, když proti Stoke už ve čtvrté minutě otevřeli skóre. Gerrard našel ve vápně Torrese, který lehce překonal překvapného Sorensena. Hostům se tak zmařily plány na naprostou defenzívu, se kterou zde loni uspěli. Po dvaceti minutách nebyli domácí daleko pojištění vedení z brejku.

Nacvičená rozehrávka přímého kopu skončila nepovedenou patičkou a Torres zavelel k rychlému protiútoku, jeho centr do vápna propadl na zcela volného Insuu, který z první branku těsně minul. I když se zdálo, že brzký gól může zápasu pomoci, do konce poločasu se urodila už pouze jediná šance a opět ji měli na svědomí hráči Liverpoolu.

Po odraženém centru se k míči ve vápně dostal novic Johson a šajtlí z prvního doteku minul bližší tyč zhruba o metr. Snažení hostů často přicházelo vniveč zbytečným spěchem, Reina si do šatny prakticky nezachytal. Za absolutní nemohoucnost v útoku přišel ve 45. minutě trest. Po rohu do hlavičky naběhl Kuyt, jeho prudkou střelu ale Sorensen se štěstím vyrazil míč z brankové čáry. Bohužel pro něj tak nešťastně, že se do efektních a především efektivních nůžek mohl opřít ofenzivně laděný bek Johson.

Po přestávce se přeci jen zlepšil výkon hostů, což velmi brzo mohl zužitkovat Delap. Jeho parádní střelu ale ještě lepším zákrokem vychytal Pepe Reina. Brzy poté nebezpečně centroval Whelan, gólem zavánějící příhru odvracel těsně před Reinou Johnson.

Na druhé straně potěšil oko diváka ranou ze střední vzdálenosti Gerrard, jehož dalekonosný pokus Sorensen dokázal vyrazit. Liverpool nedával slabšímu soupeři moc přičichnout k zajímavým šancím, přesto ani on sám neoplýval ofenzivními výpady. Po úvodní desetiminutovce, která naplnila diváky očekáváním nadprůměrného druhého poločasu, přišel velký pád dolů, kdy jedinou vyloženou šanci domácí dokázali proměnit.

Jak blesk z čistého nebe dokázal z nenápadné šance Gerrard vytěžit maximum. Poté, co anglický rodák předvedl své umění, našel u malého vápna Kuyta, který se zblízka mýlit ani nemohl. Zbývající čtvrthodinka už byla pro domácí jen milou povinností, kterou si ještě zpříjemnili v nastaveném čase. Velmi dobře hrající Johnson našel svým centrem ve vápně střídajícího Ngoga, který hlavičkou zblízka rozhodl o debaklu Stoke.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
C0br

Remizka Stoke s live umi

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 liverpool po 10 kolech muže zapomenou na titul

Reagovat
Devil

Liverpool by mel konecne vyhrat,at muzou zdejsi cerveny deti vykrikovat zase o titulu....

tip.-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim tam 1:0, Glen Johnson gol

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0domácí po vzájemných zápasech z minulé sezony už snad další podcenění soupeře a ztrátu bodů nedopustí a kvalita kádru hovoří jasně

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele