29. kolo
07.03.2010 17:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Everton jede, teď deklasoval Hull

O tom, v jak skvělé herní pohodě se momentálně nacházejí fotbalisté Evertonu, se mohl v jediném nedělním utkání přesvědčit Hull. Toho Karamelky na svém hřišti rozstřílely hned pěti brankami, přičemž příkladné "adieu" navíc zvládl vyřknout Landon Donovan.

Nedělní menu sice nabídlo jen jediný zápas, ale i ten sám zvládl žíznivce anglického fotbalu nakrmit do sytosti. Samotný první poločas tohoto duelu totiž přinesl prakticky všechno, co mohl natěšený divák očekávat. Na úvod si oba týmy vyměnily ostré pohledy - na jedné straně protrhl ofsajdovou past García a v kung-fu poloze jen taktak, že nepřekonal Howarda, na opačném konci hřiště zase Yakubu nastřelil zpoza šestnáctky tyčku. V hlavní roli však od samého začátku vystupoval spíše Mikel Arteta, když se hned dvakrát ocitl poměrně blízko gólu, a v nastaveném rytmu pokračoval i nadále. Když ho Yakubu z levé strany nádherně našel centrem na zadní tyč, neměl španělský navrátilec žádný problém se vstřelením své první letošní branky. Od té doby až do konce utkání hrál vlastně jen Everton. Ani ledabyle kopnutá penalta Yakubua a následný překrásný úder Cairneyho po přímém kopu Toffees nezastavily, spíš ještě více nakoply.

Arteta krátce poté přidal druhý zásah a tehdy Tigers vlastně definitivně odpadli. Jakoby symbolicky je v tu chvíli Karamelky vzorově rozebraly. Anichebe po pěkném běhu našel Pienaara, který ihned patičkou přikopl balon na osu a odtud Španěl při zemi přesně zacílil. Druhý poločas odstartoval z pohledu Hullu nejnešťastněji, jak mohl. Artetův vysoký centr totiž takřka na brankové čáře zťuknul do sítě hostující García. Tím své spoluhráče dokonale rozložil. Toffees území svého soupeře okamžitě začali drancovat četnými protiútoky, často protivníka přečíslovali klidně i ve stylu tři na jednoho a podobně. Kupříkladu Rodwellova střela ovšem byla zblokována a Yakubu pro změnu zamířil nad břevno.

S úplným závěrem a příchodem loučícího se Donovana se pak zápas změnil v exhibici. Za pouhých dvacet minut se Američan, kterého 15. března očekávají zpátky za velkou louží, podílel hned na dvou brankách svého mužstva. Nejprve z pravé strany mířil křížem přesně ke vzdálenější tyčce a ocitl se v radostném náručí spoluhráče. Posléze nesobecky našel opět zprava volného Rodwella, který z první zařídil Donovanovi další "pochování".

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 jasná zpráva

Reagovat
smazaný uživatel

jasne 3-0 yakubu,arteta,pienaar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele