1. kolo
15.08.2009 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Blackburn Rovers - Manchester City 0:2

Obměněný a mohutně posilující Manchester City si hned v prvním kole připisuje zisk tří bodů. Zásluhou Emmanuela Adebayora a Stephena Irelanda zvítězil na půdě Blackburnu 2:0.

Trenér Hughes překvapil již před výkopem. Pouze na lavičce totiž nechal kanonýra a miliónovou posilu Carlose Téveze, který ovšem stále není v ideální kondici. Jeho místo zaujal Craig Bellamy. I přes tento nečekaný krok ale stačily necelé dvě a půl minuty a Manchester City se ujal vedení. Po pravé straně pláchl rychlonohý Wright-Phillips, udělal zasekávačku Warnockovi, jenž následně upadl, a přihrál skvěle dobíhajícímu Adebayorovi. Ten tvrdou střelou z hranice pokutového území prostřelil i Robinsona.

Blackburn ale mohl po pár okamžicích vyrovnat. Dlouhý aut Pedersena se sice podařilo Givenovi vyboxovat, okamžitě ale vrátil míč do malého vápna Samba, kde se pokoušel o zakončení McCarthy a moc mu nechybělo. Míč ale skončil v zámezí. Rovers se s postupem času rozehrávali a v 19. minutě měli na svém kontě další tutovku. Po sérii hlaviček okolo šestnáctky pálil z voleje Roberts, jenže chyběla mu přesnost.

Hodně zatrnulo hostujícím fanouškům také v 26. minutě. Dělovku na Givena vyslal z přímého kopu McCarthy, ale na irského gólmana nevyzrál. Ovšem tlak Blackburnu stále stoupal a po malé chvíli se musel Dunne hodně ohánět, aby zabránil ve skórování Robertsovi. Ten litoval své zahozené šance také deset minut před přestávkou, kdy jej vychytal Given. Na druhé straně vyzkoušel ránu z velké dálky Robinho, Paul Robinson jeho pokus ovšem vytěsnil mezi tři tyče.

Na začátku druhé půle začalo nad Ewood Parkem poměrně hustě pršet a nelehký terén také značně ovlivňoval dění na hřišti. Prvních patnáct minut nebyla k vidění téměř žádná šance ani na jedné straně. Až poté nebezpečně zahrozil aktivní Roberts, jehož výborně našel uprostřed pokutového území centrem Lars Jacobsen. Anglický útočník však místo zpracování a následné střely zvolil hlavičku, se kterou si Given poradil.

Krátce na to se dostal do rychlého brejku Manchester. Givet jej sice dokázal obětavým zákrokem zbrzdit, k zakončení se ale i přesto dostal Robinho a Robinsona zaměstnal přízemním pokusem. V 79. minutě dal o sobě opět vážně vědět McCarthy. Tentokrát jeho pokus z přímého kopu mířil jen těsně nad břevno brány Citizens. Podobně si vedl i Samba, a proto se z výhry radovali svěřenci Marka Hughese, jejichž vedení ještě pojistil v nastaveném čase Stephen Ireland.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

podme city !!! 0:3 goly : Robinho , Tevez , Adebayor

Reagovat
Devil

Doufam,ze Blackburn ty zbohatliky potrapi.

tip-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Blacburn vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to 1:2 a goly Tevez, Barry

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester City je nej a vyhraje tak 3:0 NEbo 3:1.goly daj Robinho best of the best potom tevy a adabayor a nahrajou jim wright-phillips,ireland MANCHESTER CITY 4EVER

Reagovat
smazaný uživatel

je mi líto Man.City..už to začíná..

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Robinho,Tevez

Reagovat
smazaný uživatel

veřím, že citizens zvládnou úvodní kolo a vyhrají ! je mi jedno kolik, ale musí to být výhra, aby konečně "devil" psal o nás s respektem! kádr nato máme. v sobotu pravděpodobně vyfasuji nový dres city. čus

Reagovat
Devil

Myslim,ze koncem minule sezony to byl Colin,ktery tu psal,ze City nebude vykupovat hrace (hotove hvezdy) jako Chelsea. Colin mel pravdu,nedelaji to jako Chelsea,ale delaj to jeste vic a doterneji jako Chelsea. : Pred takovou praci nebudu mit respekt,i kdyby vyhrali 3x za sebou Ligu Mistru. City pro me vzdy bude jen malej klub s velkejma penezma.

Reagovat
Tomtaf

3:4

Reagovat
vanGomm

City hodně posílilo,ale je to první zápas uvidíme přesto můj tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrajem 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Goly: Diouf - Tevez, Bellamy, Tevez

Pojdme Citizens!!!!! Bereme jedině vítězství!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

citizens 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

divate se nekdo na ten zapas na netu?? poslete me prosim na to odkaz:)

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

MANCHESTER BUDOUCI MISTR!

Reagovat
Devil

Diky!

Reagovat
smazaný uživatel

BLABOL.No United

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele