16. kolo
12.12.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Birmingham City - West Ham United 1:0

Oba týmy stále překvapují anglickou ligu. Birmingham v horní části tabulky atakuje pohárové příčky, zatímco West Ham ani po šestnácti zápasech nevyleze ze sestupových vod. Solidní výkon domácích a hostující neschopnost proměňovat šance zařídila další cenné tři body do sbírky nováčka ligy.

Hned od prvních minut se musel mít na pozoru brankář londýnského celku. Nejprve se po čtyřech minutách dostal ke střele zblízka dík Larssonovi Johnson, ale Green předvedl skvělý zákrok. Za pouhé tři minuty pálil z hloubi vápna sám Larsson, i on ztroskotal na anglickém brankáři. I když se nehrál špatný fotbal, museli si diváci počkat na další šance až do poslední čtvrthodinky první půle.

Nejprve se do velké šanci dostal Diamanti, nicméně z vápna branku netrefil. Hned v další minutě se Diamanti dostal k další střele z šestnáctky, opět však nezamířil přesně. Na druhé straně se po příhře Fergusona hnal do šance Benitez, ale Green byl pozorný a dvěma zákroky gólu zabránil. V poslední minutě pak ještě hosté nabídli Birminghamu velkou šanci, kterou Jerome zahodil hlavičkou nad branku.

Když Kladiváři nevyužili otevřené domácí obrany v úvodních minutách druhé půle, přišel zasloužený gól pro domácí. Parádní individuální akci zakončil Benitez podstrčením míče Bowyerovi, který přízemní střelou k pravé tyči otevřel skóre. Pojistit vedení mohl po hodině hry Jerome, ale dokonalým zákrokem vytěsnil míč Green.

Brzy poté měl skórovat Ridgewell, ale neuvěřitelným způsobem netrefil branku z jednoho metru. Jen pět minut poté nechybělo mnoho, aby bylo vyrovnáno. Dyer střílel zpoza vápna a rozezvučel tyč domácí branky. Šance na vyrovnání značně a zbytečně ubral jedenáct minut před koncem Noble, když se nechal hloupě vyloučit po faulu na Beniteze.

Spalovač šancí Diamanti rozesmutněl hostující fanoušky i devět minut před koncem, kdy v dobré pozici opět nedokázal trefit branku. V další obrovské šanci se ocitl Franco, který v souboji tváří v tvář Hartovi ztroskotal na skvělém zákroku domácího brankáře. Na druhé straně mohl rozhodnout Jerome, ač nikým netísněn v dobré pozici netrefil branku.

Bohužel pro hosty patřila poslední šance zápasu opět Birminghamu, když si Green připsal další výborný zákrok proti Bowyerovi. Birmingham tak udržel vcelku zasloužené vítězství nad stále se trápícím West Hamem.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Birmingham hraje ve zlepsene forme. Obrana West Hamu je derava.

2:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Přeju výhru Birminghamu. Tip: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

asi west ham musi vyhrat tipujem 1-3

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

1-0 parada verim zhe tho vide

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele