10. kolo
29.10.2008 21:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Portsmouth FC 1:0

Portsmouth na Anfield Road dlouho sahal po bodu, nakonec domů odjíždí s prázdnou. Rozhodla o tom proměněná penalta kapitána Liverpoolu Stevena Gerrarda.

Skóre mohl již v desáté minutě otevřít Kuyt. Tomu Pennant a Arbeloa připravili vynikající pozici, střelu nizozemského reprezentanta ovšem skvěle zneškodnil James. Liverpool byl v úvodu lepší, nad hlavičkoval Lucas, nepřesná byla rána Xabiho Alonsa.

Portsmouth často nakopával míče na Crouche, jemuž se dařilo vyhrávat hlavičkové souboje, hodně mu ale chyběl Defoe, který zůstal jenom na lavičce. V první šanci hostujícího týmu hlavičkoval po Diarrově trestném kopu mimo Kaboul, v nadějné pozici pak neuspěl Diop. Toho na malém vápně našel Diarra, Diop však svou hlavičku namířil pouze do Reiny.

Liverpool odpověděl Gerrardovým trestným kopem do zdi, který se dostal ke Carragherovi a ten ranou z 25 metrů zaměstnal Jamese. Několik šancí měl v prvním poločase Kuyt, ani jedna se ale neujala, do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhou polovinu utkání otevřel žlutý faul Diarry na Gerrarda a Alonsův trestný kop do zdi. Hyypia poté hlavičkoval nad a o mnoho lépe nemířil ani Lucas. Liverpool hodně brzdily nepřesnosti, v těch "dominovali" Babel a Pennant, oba to také odnesli střídáním. Novic na hřišti Benayoun měl po několika minutách velkou šanci, po asistenci od Gerrarda ho ale zablokoval Distin. Gerrard to následně zkusil sám a jeho dělovku s velkou námahou hasil James.

Rozhodující okamžik přišel v 75. minutě. Po rohovém kopu Fabia Aurelia zahrál v pokutovém území po hlavičce Hyypiaho rukama Diop a kopala se penalta. K té si tradičně stoupl Gerrard a tentokráte již Jamese překonal - 1:0.

Nový manažer Portsmouthu Tony Adams až v závěru poslal na hřiště kanonýra Defoea, ani jeho přítomnost ale k vyrovnání nevedla.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

liverpool su haluzáci doma pouze remizují 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool to zvládne 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

odpočinou si 1:0 stačí

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth vyměnil trenéra bude to asi těžký,ale Liverpool to zvládne. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tralala tralala

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool portsmouth - 1

arsenal tottenham - 1

man utd west ham - 1

stoke sunderland - 0

middlesbrough man city - 02

hull chelsea - 0

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool vihra 1:0 s penalty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele