38. kolo
11.05.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Murphy hrdinou Cottagers, jeho gól je zachránil

Fulham setrvává v Premier League i do příštího ročníku! Rozhodla o tom trefa Dannyho Murphyho ze 76. minuty. Ačkoliv Reading hladce přejel Derby, těsná výhra Cottagers zachránila díky lepšímu skóre o tři góly.

Do utkání lépe vstoupil hostující Fulham, když potřeboval zvítězit, aby si udržel naději na záchranu. Hned ve 4. minutě ovšem Daviesův half-volej vyrazil Ashdown nad. O slovo se zanedlouho přihlásili i Pompeys, když po narážečce s Kanuem střílel vysoko Kranjčar. Pak se diváci na Fratton Parku trošku vyspali, neboť utkání příšerně nudilo, až ve 40. minutě je ze sedaček zdvihl brejk Defoea, proti tomu však včas vyběhl Keller a zakončení se nedostavilo. V poslední minutě ještě střílel Mendes, ale teč Hughese znamenala pouze rohový kop pro Pompeys. Po něm pálil Kranjčar z první vysoko do oblak. Touto šancí také končí přehled zajímavých situací z prvního poločasu, kterých bylo po hříchu málo.

Jakkoliv byl první poločas nudný, ten druhý se obešel bez spánku v řadách obecenstva. V 53. minutě se mohla pískat penalta na Defoea, na zákroku Hughese však rozhodčí neviděl nic nedovoleného. Za další minutu centroval Davies na Murphyho a ten osamocen hlavičkoval pouze přímo do Friedela. Zaútočil ale i Portsmouth, když Kanu nabil Kranjčarovi, jenž ozkoušel pozornost Kellera.

Fulham nadále bušil a bušil do obrany Pompeys, neboť díky jasnému vedení Readingu v Derby musel vyhrát, aby se zachránil. Pompeys se však povedlo zblokovat jak pokus McBrida ve skvělé palebné pozici, tak hlavičku Hughese. Ale v 76. minutě se Cottagers přeci jen dočkali – Bullard zprava zahrával standardní situaci a našel na zadní tyči perfektně Murphyho, jenže se nemohl mýlit – 0:1.

Tempo hry a obecně kvalita zápasu pak znovu výrazně poklesla, Fulham vedl, čili mířil za záchranou, Portsmouth se za ničím také nemusel hnát. Obě strany tak zápas uhrály na konečný stav 1:0 pro Fulham.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

fulham ve fraton parku nevyhraje...ne ze bych ho nak nemusel,ale udrzeni v lize preju nekomu jinymu....tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pompey umí doma předvést skvělé výkony a nemyslím si, že se Fulham zachrání. Pompey dlouho bojovali o poháry, ale nakonec se tato sezóna i přes neúčast v Evrpoských pohárech může považovat za úspěšnou. Fulham se pravděpodobně společně s Birminghamem a Derby rozloučí s Premier League, což je pro mne trošičku smutné, protože jsem si stadión Craven Cottage docela oblíbil. Můj tip tedy je 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth dokáže zastavit rozjetý fulham...tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth hraje o poháry , Fulham sestoupí typ - 1

Reagovat
smazaný uživatel

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO WE WILL NEVER DIE.... Nejdelsi 3 minuty v mem zivote jak to nastavil... COME ON FULHAM, COYW!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Odepisovaný FUhlam to nakonec dokázal ! Gratulace na Craven Cottage !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele