37. kolo
03.05.2008 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Middlesbrough zaskočilo Barošův Portsmouth

Nečekaně snadno si pro důležité tři body dokráčelo na svém hřišti Middlesbrough hostící Portsmouth. Stejně jako se příliš nepředvedl Baroš, se nepředvedli ani jeho spoluhráči okolo, a tak branky Riggotta a Tuncaye rozhodly bez debat o vítězi.

Jak už dříve Redknapp uvedl, opravdu nasadil do utkání od samotného počátku i Milana Baroše, jenž se postavil na hrot vedle stálice Defoea. Český forvard hřiště opustil až v 67. minutě, když ho za stavu 2:0 pro domácí vystřídal Nugent.

Právě strana českého forvarda načal utkání pěkně zhurta, když ve 4. minutě našel pěkným centrem ze standardky Kranjčar Hreidarssona na přední tyči, jenž zacílil trestuhodně vysoko nad. Hosté si však mohli spravit chuť hned za minutu, kdy Distin vyslal po pravé lajně kupředu Mvuembu, ten dával pod sebe na Baroše, jehož střelu soupeř zblokoval jen k Johnsonovi, který ale nepálil přesně. V následujících minutách tempo hry výrazně polevilo a není takřka o čem psát. Snad jen zblokovaný pokus Boatenga z 26. minuty nebo Alvesova střela mimo o tři minuty později trochu v těchto chvílích vzrušily přihlížející v ohozech Riverside Stadium. Z mikrospánku vytrhl diváky spolehlivě až ve 39. minutě první gól utkání. Boro si v posledních chvílích pracně vypracovával menší tlak, který vyústil v gól z rohu, jehož autorem je Riggott, jenž vyskočil podstatně výše než jeho strážce Distin. Do konce poločasu měl Rochemback ještě jednu možnost zahrávat standardní situaci, tentokráte nepřímý volný kop, jeho centr však teď už Riggott v gól nezužitkoval – zacílil nepřesně.

Do druhého dějství vstoupili lépe opět domácí. Nejprve střílel sice Tuncay ještě dost nepovedeně po přihrávce Rochembacka, pak už ale v 53. minutě mířil přesně a zvýšil tak na 2:0. Branky se Middlesbrough dočkalo opět po rohu Rochembacka. Tentokráte skórujícího hráče Boro neuhlídal na přední tyči Johnson. Definitivně mohlo v 77. minutě rozhodnout domácí křídlo Stewart Downing, jenže geniální pas Arcy zakončil tak, že se zase na druhou stranu fantasticky činil Ashdown. Znuděný Redknapp už se asi nemohl dočkat 17. května, kdy se utká jeho Portsmouth s Cardiffem o triumf v FA Cupu, když ho nevzrušil ani sporný pád Defoea v pokutovém území soupeře, jenž sudí zřejmě po právu neposoudil jako faul. Pompeys už se pak na nějaký zvlášť nebezpečný vzdor nezmohli a na Riverside Stadium nechali všechny body.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tezke tipuju 2 2

Reagovat
Devil

Boro doma vybojuje 3 body. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Boro snad neprohrají. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Baroš,koukal někdo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele