35. kolo
20.04.2008 17:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Manchester City - Portsmouth FC 3:1

Manchester City opět o něco přiostřil souboj o šestou příčku zaručující Pohár UEFA. Na tu po dnešní výhře nad Portsmouthem ztrácí už pouze tři body.

Citizens do zápasu vstoupili jako uragán a neuběhlo ani patnáct minut a už vedli 2:0. Ovšem zápas mohl odvíjet úplně jinak, stačilo, kdyby Bouba Diop svou nádhernou střelu z třiceti metrů poslal za záda Harta, který míč reflexivně vyrazil na roh. Jenže nestalo se tak a v 10. minutě přišel první gól domácích. Chyby gólmana Davida Jamese využil Benjani, přihrál Irelandovi a ten našel anglického útočníka Vassella, který neměl se zakončením sebemenší problémy. Za tři minuty se radoval Martin Petrov, jehož střelu ještě tečoval stoper Cambell.

Jenže radost z dvougólového vedení nevydržela Manchesteru moc dlouho. Ve 24. minutě totiž vydoloval přesnou střelou pro svůj tým naději útočník John Utaka, jenž se na hřišti objevil na úkor Milana Baroše, který zápas začal na lavičce a na hřiště se dostal až patnáct minut před koncem. Ve 40. minutě se však dopustil velké chyby hostující obránce Hreidarsson a po ataku na Vassella byl vyloučen, čímž oslabil svůj tým.

Jako první mohl využít početní výhody Benjani, ale míč poslal vysoko nad. V 74. minutě se ale zimbabwský kanonýr proti svému bývalému týmu dočkal, a to když využil pasu Irelanda. Za sedm minut měl však skvělou šanci dostat Portsmouth zpět do utkání Milan Baroš, jenže ve své velké šanci jej vychytal skvělý Joe Hart. Český útočník se prvního gólu v dresu Pompeys nedočkal ani nyní.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Devil

Plichta-0:0

Reagovat
smazaný uživatel

nedělní televizní zápas si nenechám ujít, myslím si, že bychom mohli zas doma vyhrát. snad to vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji to ManCity !!! Potřebují jít tabulkou výše a Portsmouth mi moc nevoní. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj moj tip je 1:0 pre City dufam ze vyhraju na zapas sa tiez tesim

Sprava pre cityzens diki za mail precital som si ho odpisem ti cafff

Reagovat
smazaný uživatel

City vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

po delší době z naší strany celkem vydařený match, určitě nám pomohlo vyloučení a konečně jsme dali 3 branky ! kdyby benjani proměnil tak jednu, nebo dvě ze svých šancí skóre mohlo být lepší. ale to nevadí, v sobotu hostíme zachraňující se fulham, na který se nám doma vždy daří, počítám se 3 body ! dole v tabulce je to pěkně zamotaný, tak dofám, že fulham nás ničím nepřekvapí. pro colina: galaxie u nás šla bez problémů. čus, dneska teplice...

Reagovat
smazaný uživatel

No ty teplice se zas předvedli-co kontakt to faul -2minuty polehávání atd až do konce.Takže se hrálo maximálně 35minut z 90!!! A to stačilo aby sme dostali trojku Aspon že ty hokejisti vyhráli titul V anglii bych řekl že se k nám štestí otočilo čelem ale jinak si myslím že tomu stejně něco chybí!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře ManCity ! Povedlo se pokořit nebezpečný Potrsmouth, to se cení.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim fans City velice pekne ma City prekvapili az na Galaxiu zapas sa nedal pozerat strasne to trhalo a ani sunderland sa nedal pozerat takze to to bol zazitok zadny pre citizen:u mna GAL;AXIA velmi trhala boleli ma z toho oci cafff

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele