35. kolo
20.04.2008 13:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

V birminghamském derby se radovala Aston Villa

Už dlouhou dobu nemělo střetnutí Birminghamu a Aston Villy tak jasného vítěze. Domácí fotbalisté si se svým soupeřem pohráli jako kočka s myší a zaslouženě získali tři body za vysokou výhru 5:1.

Z ofenzívy Villans jde poslední dobou strach. Svěřenci kouče O’Neilla nastříleli ve dvou předešlých zápasech celkem deset branek a nyní přidali dalších pět. Dvakrát se prosadil norský kanonýr Carew a mladíček Young, přesný zásah přidal také Agbonlahor. Za hosty snížil svým padesátým gólem v Premier League Mikael Forssell.

Domácí fotbalisté měli od počátečních minut nad Blues navrch. Gól však přišel až v 28. minutě. Na pravé straně vybojoval míč Olof Mellberg, poslal jej před bránu, kde našel Ashleyho Younga a ten tvrdou ranou do rohu brány poslal svůj tým do vedení. Už po pár minutách mohlo být vyrovnáno, Nafti však z dobré pozice přestřelil.

Barryho pokus sice ještě v bráně neskončil, v 42. minutě se už ale domácí příznivci radovali podruhé. Po skvělém centru se hlavou prosadil John Carew. Gólman Taylor byl bezmocný.

Ani po změně stran se obraz hry moc nezměnil. Villans byli lepším týmem a třetím gólem z 53. minuty v podstatě rozhodli o vítězi. Míč do brány podruhé v utkání poslal Carew. Ale ani to nebyl konec. Už za deset minut se síť za Taylorem rozvlnila počtvrté. První střelu talentovaného Younga sice biminghamský gólman ještě vyrazil, ale na dorážku už byl krátký.

Za pár desítek sekund přišlo pro zklamané hostující fanoušky alespoň snížení. Po rychlém protiútoku vedeném McSheffreym se prosadil Fin Mikael Forssell. Konečnou podobu výsledku dal v 78. minutě ofenzivní záložník Agbonlahor. S jeho střelou z hranice pokutového území si obrana ani brankář Birminghamu poradit nedokázali.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
Devil

V derby po velkem boji vyhraji domaci-2:1

Reagovat
smazaný uživatel

V birminghamském derby je favoritem Aston Villa. Je to sice derby, mající své specifika, ale City to asi neustojí. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

derby nemá favorita. tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

birmingham city jsou celkem sympatičtí, přeji jim v derby výhru i když ve villa parku to bude neskutečně těžké. samozřejmě v případě vítězství city (manchester) s pompey by nám v tabulce pomohla jakákoliv bodová ztráta villans. tak se birminghamští snažte !

Reagovat
smazaný uživatel

No zajímavý zápas, rád bych tady viděl 0, ale myslím si, že domácí Villa chce hrát příští rok pohárovou Evropu, zase na druhé straně Blues potřebuje nutně vyhrát, vychází mi tady 0, ale stejně si myslím, že domácí nenechají nic náhodě TIP 1

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa se v derby do rivala City zakousla a už ho k ničemu nepustila. Skóre hovoří za vše. Aston Villa tak stále bojuje o účast v evropských pohárech. Naopak Birmingham City spadli na sestupovou pozici. K jejich smůle se výkonnostně zvedl Bolton a odsunul je bohužel pod sebe. Věřím ale, že to nakonec Birmingham City vykoupou a i v přístí sezóně budou hrát Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

... vykopou !!! NE vykoupou. Sakra.

Reagovat
smazaný uživatel

A co údaj o divácích ???

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a máme to. Na birminghamské derby si našlo di Villa Parku cestu 42.584 fans ! Ale ouha, eurofotbal.cz uvádí kapacitu stánku jen 39.217, což je blbost. Reálnější je údaj z fotbalportal.cz, kde je uvedena kapacita Villa Parku 42.593. Takže bylo "skoro" vyprodáno. Tak to má být.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele