1. kolo
18.08.2024 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Benjamin Bourigeaud (© AFP)

Lyon na úvod sezony znovu prohrál. Tentokrát s Rennes

Vlastně celý podzim 2023 se Les Gones trápili, ovšem díky povedenému jaru se vyšplhali až na pohárovou pozici. Patrně se nedá předpokládat, že by se totožný scénář opakoval, kór když mohlo být všechno jinak, kdyby nová posila z Met dokázala dvacet minut před koncem proměnit pokutový kop.

Úvodní dva zápasy nového ročníku přinesly dohromady na Ligue 1 nevídaných 11 gólů. O první hrací neděli se trend poněkud zbrzdil, ale to neznamená, že by duely na francouzských stadionech zaváněly nudou. I v tomto začaly oba celky aktivně, nicméně než se hostující trenér Pierre Sage nadál, prohrával jeho výběr o dva zásahy.

Přímý kop z hranice šestnáctky byl rozehrán tak, že jej Ludovic Blas posunul na Benjamina Bourigeauda, jehož střelu výrazně tečoval ve zdi stojící Nemanja Matić. Lucas Perri přes veškerou snahu neměl šanci na balon dosáhnout - 1:0. Za nějakých 120 sekund dala špatná malá domů příležitost Aminemu Gouirimu, který jí nepohrdnul - 2:0.

Následně nedošlo ani na snížení, ani na navýšení náskoku. První dějství nadále provázela odhodlanost na obou stranách. Vyložené šance však k vidění nebyly. Jedenáct minut po startu druhé půle měl blízko ke gólu Ludovic Blas. Radost mu překazila až včasná teč. Poté se osmělil Georges Mikautadze, zatímco na opačném pólu zvonila za Perrim branková konstrukce.

Gruzínský fotbalista se v 72. minutě chopil exekuce penalty. Na EURU proti českému týmu proměnil, v Ligue 1 proti Rennes nikoli, jelikož Steveovi Mandandovi stačilo uhodnout směr. To byl zřejmě zlomový moment celého mače. Les Gones ve zbývajících minutách svatyni Stéphanovy skvadry neohrozili.

Naopak v nastaveném čase ještě jednou inkasovali, když si střídající dánský mladík Henrik Meister ve vápně mistrovsky udělal prostor a křižnou střelou k pravé tyči pečetil na konečných 3:0. Olympique bude napravovat zaváhání za týden doma proti Monaku. Les Rouges et Noirs zajíždějí do Strasbourgu, kterému budou chtít oplatit jarní porážku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele