1. kolo
17.08.2024 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille generálku na první duel čtvrtého předkola Ligy mistrů se Slavií zvládlo. Z Remeše si odváží dvougólovou výhru

Trenér Luka Elsner se před sezonou přesunul z Le Havru do Remeše a víru v dobrý výsledek mu pořádně pokazil už po čtvrt hodině hry Amadou Koné, když uviděl rovnou červenou kartu za velice ostrý faul na Angela Gomese, který zápas nedohrál a kvůli jehož ošetřování se v úvodním dějství nastavovalo o více než 30 minut.

Ještě předtím, než na celý nepříjemný incident došlo, to z nepříliš výhodné pozice zkoušel Mohamed Bayo. Poté už skákal pro vysoký balon Gomes, který absolutně nevěděl, že má za zády Koného, který jej ve vzduchu nekompromisně zboural. Za čtyři minuty byl rozhodčím Wattellierem právem vyloučen a zraněný protihráč musel být ze stadionu odvezen.

Když se znovu začaly řešit fotbalové věci, připomněl se Bayo. Dokonce hned dvakrát. Ve druhém případě vybojoval standardní situaci, po které pálil na připraveného gólmana Dioufa dvaadvacetiletý Portugalec Tiago Santos. Jeho spoluhráč Ismaily také zatoužil po tom aby se zapsal do listiny střelců, avšak to se podařilo až Bafodému Diakitému těsně před vypršením onoho dlouhého nastavení.

Rémy Cabella centroval od rohového praporku, Alexsandro Ribeiro posunul hlavou na Diakitého, jenž levačkou z hranice malého čtverce prostřelil všechny čtyři borce, kteří bránili před ním - 0:1. Autor úvodní branky utkání mohl za 120 sekund přidat další, jenže hlavou mířil nad břevno. Po poločasové pauze vyběhnul na trávník i Jonathan David, nicméně na svou velkou chvilku si musel počkat.

Do té doby sledoval málo nebezpečné snahy Tiaga Santose a Marshalla Munetsiho. Až v poslední nastavené minutě se v šestnáctce ujal míče Ethan Mbappé. Kylianův bratr se štěstím zvládnul přihrát Davidovi, jenž stál na malém vápně úplně sám a neměl problém zvýšit vedení svého týmu na konečných 2:0 z pohledu svěřenců Bruna Génésia. Lucas Chevalier si téměř nesáhnul na balon, a tak jedinou kaňkou na vítězství zůstává Gomesovo zranění.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pony Slaystation

Nádhera Provod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele