1. kolo
17.08.2024 17:00 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

Mason Greenwood dvakrát skóroval. (© AFP)

Olympique Marseille na úvod sezony naděloval v Brestu

Pokud bychom měli před začátkem tohoto klání tipovat vítěze na základě výkonů a výsledků z minulého ročníku, jednoznačně bychom se přikláněli na stranu Les Pirates. Nicméně, Roberto De Zerbi přišel, aby uspokojil náročné fanoušky klubu z přístavního města. Při ligové premiéře se mu to povedlo na výbornou.

Cesta za první výhrou v ročníku započala už ve 3. minutě. Mason Greeenwood běžel s balonem po pravé straně hřiště až do vápna, kde křižnou střelou překonal Marca Bizota - 0:1. Jenže, ještě během úvodní desetiminutovky povalil Derek Cornelius ve vlastní šestnáctce Ludovica Ajorqueho, načež VAR potvrdil, že se jednalo o faul.

Nařízené penalty se chopil Romain Del Castillo, avšak místo vyrovnání nechal vyniknout Gerónima Rulliho. Následná šance patřila Ajorquemu, ovšem argentinský brankář, který byl kádru jak na MS 2022, tak na letošním turnaji Copa América, s ní neměl pražádné potíže. Skóre se opět měnilo ve 26. minutě.

Greenwood si znovu zaběhnul do vápna, na jehož hranici našel Amine Harita, jenž stihnul v pádu patičkou posunout na Luise Henriqueho, čímž si připsal druhou asistenci v zápase, protože přízemní zakončení jeho brazilského spoluhráče se ukázalo býti ideálním - 0:2. Harit měl prsty i v dalším gólovém zářezu, protože jej ve vápně nešikovně postrčil Jonas Martin.

Čtyři minutky po druhé brance Mason Greenwood nařízenou penaltou nepohrdnul, čímž poslal OM do třígólového trháku - 0:3. Do konce poločasu se ještě domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku ve vápně. A v nastavení předvedl pěknou akci Luis Henrique, v jejímž finále však hrubě zaváhal. Jak už se to ve fotbale stává, soupeř toho dokázal využít.

Těsně předtím, než sudí Bastien během úvodního poločasu naposledy písknul do píšťalky, přezval na hranici velkého čtverce od Romaina Del Castilla neposedný míč Mahdi Camara a jeho halfvolej skončil díky spolupráci se břevnem na místě určení - 1:3. Ovšem záhy po změně stran si hosté vzali pohodlnější vedení zpátky.

Aktivní Greenwood z levé strany poslal před bránu přihrávku, kterou Brendan Chardonnet posunul jenom k Luisi Henriquemu, jenž usoudil, že nejlepší bude zase střílet po zemi - 1:4. Další pokus si na konto připsal Pol Lirola a nikdo se asi nemohl divit, že skákavou pobídku z šestnácti metrů neusměrnil do brány. V 68. minutě sundal Jordan Amavi technicky výborně vybaveného Greenwooda a na světě byl třetí pokutový kop.

Dvaadvacetiletý Angličan po hattricku netoužil, a tak nabídnul možnost exekuce Elyemu Wahimu, jenž cílil pod břevno, a tudíž se při svém debutu mohl radovat z gólu - 1:5. V ten moment asi už nikdo nepochyboval nad tím, že Marseille toto střetnutí vyhraje, zvlášť když Rulli šest minut před vypršením řádné hrací doby zamezil Del Castillovi ve skórování.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
saysaymatter

Marseille na hrotu s vrahem, pedofilem a znásilňovačem jako vždycky si tam tahali ten největší odpad, ale teď už klesli morálně i pod PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele