2. kolo
25.08.2024 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Fanoušek RC Lens (© AFP)

Lens po vítězství nad Brestem připisuje druhou výhru v sezoně

Severofrancouzský celek, ve kterém svého času působil i Vladimír Šmicer, začal sezonu výtečně. Po Angers proti němu neskórovali ani Les Pirates. K tomu má nakročeno do Konferenční ligy. Naopak pro Brest se jednalo o druhou prorážku v řadě, což se od klubu, který obhajuje skvělou třetí příčku tak docela nečekalo.

Domácí mohli jít do vedení už v úvodní minutě, kdyby Rémy Lascary ve výborné pozici trefil lépe. Hugo Magnetti přišel s odpovědí, která se rovněž mezi tři tyče nevešla. V 18. minutě Anass Zaroury dloubnul balon do vápna, kam si naběhnul Jhoanner Chávez a z úhlu propálil Bizota - 1:0. Za 180 sekund mnoho nechybělo Florianu Sotocovi, aby podruhé rozjásal tribuny na Stade Bollaert-Delelis.

Deset minut po první brance zápasu se připomněl Romain Del Castillo, jehož patrně doteď mrzí, že nebyl v zakončení o malinký kousíček přesnější. Ve 34. minutě přišel další nevyužitý moment Zarouryho, avšak skóre se znovu měnilo v závěru otevírací půle. Ta skončila dvoubrankovým vedením Lens, třebaže se do listiny střelců nezapsal nikdo v jejich dresu. Přihrávku Rubena Aguilara z pravé strany totiž nechtíc tečoval za záda vlastního gólmana Julien Le Cardinal - 2:0.

Po změně stran se jako první osmělil Magnetti a Brice Samba musel vyrážet. Následně zaměstnal Bizota aktivní Lascary, jenž by si býval za svůj výkon branku zasloužil. Kevin Danso nechtěl zůstat pozadu, nicméně v tomto střetnutí mu nebylo přáno. Krátce poté se chytali za hlavu Sotoca i Zaroury, jenž nechyběl v kádru marocké reprezentace na úspěšném mistrovství světa v Kataru v roce 2022.

V 74. minutě to pro Racing znovu vypadalo slibně, leč Andy Diouf třetí zářez nepřidal. V 88. minutě byl vyloučen Deiver Machado, jelikož nevybíravě fauloval Romaina Del Castilla. Kdyby po nařízené standardní situaci padnul gól, zbývajících pět minut by patrně bylo ještě hodně napínavých. Nicméně Mahdi Camara po centru Kennyho Laly hlavičkoval nad.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele