6. kolo
27.09.2024 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Bradley Barcola (© AFP)

PSG nezaváhalo ani proti Rennes, Barcola jde do čela tabulky střelců

Obhájce titulu zatím remizoval pouze s Remeší, jinak si drží stoprocentní bilanci. Dobrou formu potvrdil i v tomto domácím klání, ve kterém se hned dvakrát prosadil Bradley Barcola, který se šesti zásahy vévodí kanonýrům.

Už po necelých 180 sekundách hry posunul Lucas Beraldo míč za sebe na Marquinhose, jenž zblízka prostřelil Steva Mandandu. VAR však viděl ofsajdové postavení útočícího hráče, takže stav zůstával dál bezbrankový. Branka Dembélého by bývala jistě platila, kdyby necílil do středu svatyně bretaňského celku.

Ludovic Blas se nezalekl velkého jména soupeře, leč Matveye Safonova nepřekonal. V 18. minutě dostal Ousmane Dembélé krásnou přihrávku za obranu, kde všem ukázal záda, nicméně místo gólu z toho byla jen střela do boční sítě. Poté o sobě dal poprvé vědět Barcola. Jeho průnik a následná přihrávka na Achrafa Hakimiho změnu stavu neskončily, neboť marocký obránce měl před sebou protihráče, od kterého se míč odrazil na břevno.

V době, kdy se úvodní půl hodina stávala minulostí, skryl Barcola po Dembélého pobídce svůj pokus za obránce. A jelikož balon zapadnul k pravé tyči, mohl se běžet radovat - 1:0. Do konce prvního poločasu se osmělil už jen Arnaud Kalimuendo, avšak nijak nebezpečně. Záhy po změně stran skóroval Hakimi, nicméně z ofsajdu.

Regulérní trefy se dočkal v 58. minutě Lee Kang-in, když hlavou doklepnul do odkryté klece poté, co se k němu odrazil kulatý předmět od tyče, kterou napálil Barcola - 2:0. Po hodině hry se ve výborné pozici ocitnul Fabián Ruiz. A nebýt méně kvalitního zpracování, pravděpodobně by Julienu Stéphanovi přibyla třetí vráska na čele.

Dostavila se až v 68. minutě díky dalšímu řádění francouzského reprezentanta, který se svou zemí na letošním EURU dosáhnul na bronz. Hakimi adresoval přízemní balon na zadní tyč, kde měl před sebou následně vystřídaný Barcola jednoduchoučkou úlohu - 3:0. Lucas Beraldo pak nechtíc zahrál ve vlastním vápně rukou a kopala se penalta.

Arnaud Kalimuendo byl sice oslňován laserem, leč přesto dokázal s klidem poslat Safonova na opačnou stranu - 3:1. Rána Sennyho Mayulua nebyla špatná, kousíček k dokonalosti jí ale chyběl. Albert Grønbæk ztroskotal na strážci pařížské svatyně Alidu Seidu před svým gólem zahrál rukou a Randal Kolo Muani v nastaveném čase o dvacet čísel minul.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pepik1212

Paris SG win

Reagovat
Roberto Baggio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele