2. kolo
23.08.2024 20:45 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Bradley Barcola (© Paris Saint-Germain)

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 6:0

Suverénní vstup do nové sezony za sebou má PSG. Úřadující šampion na úvod porazil Le Havre a v dalším pátečním zápase snadno přehrál Montpellier, svému soupeři nastřílel půltucet branek.

Favorit si vše usnadnil brankou už ze čtvrté minuty, hosté nezachytili rychlý náběh Bradleyho Barcoly po levé straně, ten se dostal až do pokutového území a střelou ke vzdálenější tyči nedal brankáři Lecomtemu šanci - 1:0.

Uklidnění domácí pevně třímali taktovku, drželi míč a ve 24. minutě se dočkali druhého zásahu. Rychlou kombinaci na hranici pokutového území zakončil Marco Asensio, míč z první mu do šance poslal mladý záložník João Neves, který asistoval už u první branky.

Hosté si za celý první poločas vypracovali jenom jednu velkou šanci, ve 29. minutě zahrávali rohový kop, hlavou zakončoval nikým nehlídaný Arnaud Nordin a Gianluigi Donnarumma musel vytasit parádní zákrok, o odražený míč se následně postarali jeho spoluhráči.

Další zásahy si domácí schovali až na druhý poločas a v úvodu druhé půle defenzíva Montpellieru znovu nezachytila rychlý přechod soupeře do úniku. Z pravé strany do vápna pronikl Ousmane Dembélé, neukvapil se a místo zakončení zvolil přihrávku na Barcolu, který měl hodně snadnou úlohu - 3:0.

Montpellier po třetí inkasované brance rezignoval a s rychlém sledu inkasoval další dva góly. V 58. minutě si na zadní tyči počkal na centr Achraf Hakimi a ranou z první poslal balón do sítě. Po hodině hry se blýskl i Warren Zaïre-Emery, na hranici pokutového území až příliš snadno obešel protihráče a tváří v tvář gólmanovi nezaváhal - 5:0.

Pátý zásah způsobil polevení koncentrace rovněž na pařížské straně a v 69. minutě musel rychle na zem Donnarumma, na něhož si o tři minuty později nepřišel ani Musa Al-Tamari. Jednalo se o třetí a zároveň poslední střelu Montpellieru přímo do brankového prostoru.

Střelecký účet nakonec uzavřel Kang-in Lee, korejský záložník dostal v 82. minutě spoustu prostoru na šestnáctce a uklidil míč přesně k tyči - 6:0.

Domácím fanouškům se po změně stran představila i nová posila z Rennes Désiré Doué a rovněž mladý křídelník si řekl o pozornost. V závěru se dostal do tutovky a odmítl premiérovou trefu v novém dresu, nedokázal přesně srovnat mířidla a pálil hodně mimo.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele