2. kolo
25.08.2024 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Mason Greenwood (© AFP)

Olympique Marseille - Stade Reims 2:2

Marseille letos plánuje útok na přední příčky tabulky a už ve druhém kole zaznamenala první a nečekanou ztrátu. Doma jen remizovala s Remeší, litovat mohla špatného vstupu do druhého poločasu.

Olympique se do svého soupeře zakousl a po vedení sahal už po čtvrthodině hry. Razantní ránu vyslal záložník Pierre-Emile Højbjerg a Yehvann Diouf měl plné ruce práce, Mason Greenwood následně svou dorážku nenamířil přesně.

Radovat se tak fanoušci mohli až o sedm minut později - po levé straně unikl Quentin Merlin, přihrávkou pod sebe našel Amine Harita a ten zachoval chladnou hlavu - 1:0.

Remeš byla v úvodní části hry pod tlakem a mohla být ráda, že do kabin odcházela jen s jednobrankovým mankem. Po půlhodině hry opět pálil Højbjerg, Diouf vyrazil jen před sebe a Wahi selhal v obrovské příležitosti. Wahi zklamal i ve 44. minutě, když sám před brankářem nezúročil kolmici od Greenwooda. A když už ve druhé minutě nastavení poslal míč do sítě, vykopl ho z brankové čáry Joseph Okumu.

Za zahozené šance domácí opakovaně a draze zaplatili po návratu z kabin. V 51. minutě rozehrávali hosté rohový kop, do odraženého míče se opřel Sergio Akieme a jeho bomba se zastavila až v síti - 1:1.

Šok následně přišel o čtyři minuty později, obráncům pláchl Yaya Fofana, připravil si střeleckou pozici a z úhlu zajistil Remeši vedení 1:2.

Opařeným hráčům Marseille chvíli trvalo, než se vrátili do zápasu a po vyrovnání sahali v 71. minutě, kdy nová posila Jonathan Rowe pálila jen do tyče. Lépe si vedl Mason Greenwood a hodně mu pomohl Yehvann Diouf. Hostující brankář v 72. minutě neudržel v rukavicích snadný míč, vyrazil ho jen na hlavu číhajícího Greenwooda a ten měl snadnou úlohu - 2:2.

Výsledek 2:2 zůstal i přes snahu domácích konečný. Marseille po jasném triumfu v Brestu poprvé ztratila, Remeš naopak slaví první bod.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele