5. kolo
22.09.2024 20:45 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Roberto De Zerbi (© AFP)

Šlágr plný zvratů na půdě Lyonu ovládla oslabená Marseille

Velký šlágr právě skončeného kola Ligue 1 nabídl fantastickou podívanou. Jak mohli někteří fanoušci žehrat na nedostatek akce v první půli, tak děním v té druhé se jim hráči naprosto revanšovali. Drama až do samotného závěru a celkem pět branek.

Jedním slovem strhující. Přesně tak by se dalo popsat drama, jehož jsme byli svědky v domovském stánku Lyonu. Asi největší možný šlágr francouzského prostředí totiž nabídl několik zvratů a nečekaných situací. Třeba žlutou kartu pro trenéra, vyloučení už po pěti minutách hry, zneškodněnou penaltu. A to byl jen zlomek celého zápasu. Marseille chtěla body a dalo by se říct, že trenér De Zerbi a jeho družina byli favoritem ostře sledovaného utkání.

Jenže velmi brzy se jim začala situace sypat pod rukama. V první minutě totiž stoper Balerdi dostal žlutou kartu, což je pro obránce vždycky velký vykřičník. Jenže mladý Argentinec zřejmě na tohle napomenutí velmi brzy zapomněl a už v páté minutě stíhal Lacazetta marně. Nepomohly mu ruce, takže přitvrdil a zezadu ho fauloval. Na to sudí Benoît Bastien nemohl říct nic jiného než: "Ven!" Navíc se aktivita vrátila na kopačky Lyonu, konkrétně ke Giftu Orbanovi, který v desáté minutě vystřihl krásné nůžky. Ty ale rozezvučely jen břevno.

Orban byl hodně aktivním hráčem, jenže neustále prohrával svůj mini duel s brankářem Rullim, který držel Marseille nad vodou. Zlikvidovat musel i snahy Corentina Tolissa, který nejprve pálil a po centru Matiće málem i skóroval. Už překonaného Rulliho ale na brankové čáře zastoupil nedávno střídající Valentin Rongier a odpálil míč pryč. Marseille kontrovala prakticky až ve 43. minutě, kdy se do vzduchu pověsil Ismael Koné, jehož zakončení do odkryté brány na poslední chvíli stihl vykrýt Tolisso.

Valentin Rongier se brzy mohl ze zachránce dostat na úplné dno. Ve třetí nastavené minutě totiž zahrál rukou a následovala penalta. Jenže v tu dobu se opět předvedl brankář Gerónimo Rulli a Lacazettovu střelu vyrazil.

Skóre se ale přece jen měnilo a Rulli inkasoval. V 53. minutě vybojoval zdánlivě ztracený míč Mata a krásným pasem oslovil hlavičkujícího Dujeho Ćaletu-Cara - 1:0.

Hosté však i v oslabení dokázali odpovědět. Dvacet minut před koncem Luis Henrique rozběhl krásnou nahrávkou akci, na jeho pas si naběhl střídající zadák Pol Lirola a překonal brankáře Perriho jemným obloučkem. A ještě větší radost musel hostující kouč De Zerbi mít osm minut před koncem, když Lirola centrem přes vápno našel Ulissese Garcíu a ten odrazem o zem otočil skóre - 2:1.

Ani to ale nebylo všechno. Domácí totiž opět zabrali a ve třetí minutě nastavení dokázali srovnat. Clinton Mata si opět naběhl na přihrávku do vápna a našel Rayana Cherkiho, který do míče šikovně kopl a srovnal. Jenže De Zerbiho družina se prostě odmítla vzdát a po dalších dvou minutách šla znovu (a tentokrát již naposledy) do vedení. Jonathan Rowe si vzal míč za vápnem, udělal pár svižných kroků a krásnou ranou na zadní tyč stanovil konečný výsledek.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
LYON69

Cherki včera podepsal novou smlouvu na dva roky a tak už je dnes ve skupině připravující se na zapas se sardinkama.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele