1. kolo
16.08.2024 20:45 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Luis Enrique (© AFP)

I bez Mbappého to půjde. PSG na úvod nové sezony nadělovalo v Le Havru

Úřadující šampion vykročil za obhajobou stylově. Mrzet můžou pouze inkasovaný gól a brzké zranění Gonçala Ramose, jehož náhradník Randal Kolo Muani se nakonec také zapsal do střelecké listiny. Les Ciel et Marine však nemusí smutnit, neboť tušili, že v tomto klání se na body asi nepodaří dosáhnout.

Očekávaný scénář se začal naplňovat už po necelých 180 sekundách. Právě Gonçalo Ramos si na pravé straně všimnul Lee Kang-ina, jehož obstřel na zadní tyč zastavila až síť - 0:1. Randal Kolo Muani, stříbrný medailista z mistrovství světa v Kataru, o sobě dal poprvé vědět čtyři minutky po svém příchodu na hrací plochu. Arthur Desmas si však s jeho střelou poradil.

Ve 28. minutě rozehrávali domácí rohový kop. Abdoulaye Touré nejprve trefil Donnarummu, od něhož se balon odrazil do břevna a od něj pro změnu zpátky ke guinejskému fotbalistovi, který hájil barvy své země na nedávno skončených olympijských hrách. Nicméně, protože jeho spoluhráč bránil italskému brankáři v pohybu, pískal se ofsajd.

Do poločasového hvizdu si musel Desmas pohlídat ještě pokusy Marca Asensia a Ibrahima M'Bayeho. Le Havre začal druhé dějství stejně dobře, jako jeho soupeř to první. Christopher Operi rozehrál standardní situaci na Gautiera Llorise, jehož pobídka směřovala přímo na bránu. A jelikož ji nikdo netečoval, mohl se devětadvacetiletý obránce se čtyřkou na dresu radovat z úvodního zásahu v sezoně - 1:1.

Randal Kolo Muani se při své další příležitosti neprosadil. Josué Casimir po svém úprku, kterému předcházela chyba obránce, sice ano, jenže VAR odhalil gólu předcházející hru rukou. Korejský autor do této doby jediné branky PSG mohl přidat další nedlouho po hodině hry, leč skóre se opětovně měnilo až v závěrečné desetiminutovce.

Zaváhání Donnarummy potrestáno nebylo, hlavička Randala Kolo Muaniho byla až příliš přesná, tudíž to musel "rozseknout" v pětaosmdesáté minutě až Ousmane Dembélé, jenž po centru Joãa Nevese zakončoval hlavou ve spolupráci se zemí - 1:2. Hned po rozehrávce se míče chopil Bradley Barcola a jeho skákavá střela přinesla hostům dvoubrankové vedení, přičemž asistenci si opět připsal jeho portugalský kolega - 1:3.

Kdo by si myslel, že Pařížané v ten moment řekli poslední slovo, ten by se šeredně spletl, poněvadž za 120 sekund postrčil Lloris ve vlastní šestnáctce Randala Kolo Muaniho a sám faulovaný cílil z nařízené penalty k pravé tyči, což se ukázalo býti nejlepším možným řešením - 1:4. V nastavení se ještě jednou připomněl Barcola, ovšem nepopulárního "bůra" nedokončil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele