3. kolo
01.09.2024 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavx hráčů Le Havru. (© AFP)

Oslabené Auxerre podruhé v řadě prohrálo, tentokrát s Le Havrem

Skvadra Christopha Pélissiera po týdnu zase doplatila na nedisciplinovanost. Tentokrát hrála o deseti celý druhý poločas, čehož soupeř dokázal využít a po třech odehraných kolech mu patří sedmá příčka.

První velmi dobrá příležitost byla na Stade Océane k vidění už v 8. minutě. Loïc Négo vyčíhal ten správný moment, aby mohl pobídnout Rassoula N’Diayeho, který z nějakých jedenácti metrů minul pravou tyčku. Další možnost patřila Arounovi Sangantemu, jehož s vypětím všech sil vychytal Donovan Léon, jenž musel skákat do protipohybu.

V 17. minutě rozehrával z levé hrany vápna přímý kop Gaëtan Perrin. Díky spolupráci se zadní tyčí z toho byl krásný, nečekaný gól - 0:1. Nicméně, vedení hostujícímu výběru nevydrželo dlouho, neboť už za šest minutek přihrával před bránu Négo a Elisha Owusu změnil dráhu balonu tak, že skončila ve vlastní síti - 1:1.

Ve 38. minutě Oussama Targhalline vyčíhnul soupeřovu rozehrávku, přihrál na malé vápno, kde se pohyboval N’Diaye, kterého lehoučce postrčil Jubal Júnior, takže dvaadvacetiletý forvard o kousíček přestřelil břevno. V nastaveném čase prvního poločasu předvedl druhý ostřejší zákrok Holanďan Ki-Jana Hoever, za což vyfasoval červenou kartu a zamířil do šatny o čtyři minuty dříve než ostatní.

Ve 48. minutě si ve velkém vápně sebral míč N’Diaye a mezi nohama Gabriela Osha zacílil k levé tyči, jenže si nepohlídal ofsajdové postavení. Za pět minutek si počkal na centr Christophera Operiho z levé strany a placírkou ze sedmi metrů nedal Léonovi šanci. I proto, že střela nepříjemně poskočila - 2:1. V 65. minutě měl v pokutovém území dost času Lassine Sinayoko. Arthur Desmas si trpělivě počkal a podruhé míč ze své svatyně nelovil.

Skoro až do finálního hvizdu se hrálo bez vyložených možností. A když už se nějaká naskytla, většinou jí předcházelo porušení pravidel. Až v samotném nastavení se po Operiho centru pustil mezi gólmana a Jubala Júniora střídající Josué Casimir. Vykoledoval si faul a nařízenou penaltu proměnil Abdoulaye Touré, jelikož cílil k pravé tyči, zatímco Léon skákal na opačnou stranu - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele