2. kolo
25.08.2024 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Moses Simon (© AFP)

Nantes si v rámci 2 kola Ligue 1 poradilo s Auxerre

Les Canaris na úvod ročníku remizovali s Toulouse, zatímco úřadující šampion Ligue 2 přehrál Nice. Situaci mu na Stade de la Beaujoire zkomplikoval Ado Onaiwu, když se nechal v 54. minutě vyloučit. V té době už svěřenci Antoinea Kombouarého vedli o gól a v samotném závěru dokázali přidat pojistku.

První radost pro domácí příznivce a příznivkyně přišla na pořad odpoledne krátce před vypršením úvodní čtvrt hodiny. Gabriel Osho se přesvědčil o tom, že Mosese Simona jest při jeho mohutné postavě opravdu těžké odtrhnout od balonu. Nigerijský fotbalista si udělal prostor ve vápně a jeho střelu dokázal Donoval León pouze přibrzdit - 1:0.

Po půl hodině hry zatoužil po vyrovnání Elisha Owusu, nicméně z dálky o kousek minul. Gaëtan Perrin se pak vytasil s pokusem, na který se záhy zapomnělo. V závěru poločasu se nejprve proti Theo Blairovi vytasil Alban Lafont. Poté mohl po rohovém kopu zakončoval Onaiwu, leč prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Nejednalo se o jediný přehmat, který japonský reprezentant o poslední srpnové neděli roku 2024 spáchal.

Po změně stran dobře pálil jeho spoluhráč Rayan Raveloson. Lafont vyrovnání nepřipustil. Devět minut po startu druhého dějství Onaiwu šlápnul na protihráče, za což si od Gaëla Angouly vysloužil rovnou červenou kartu. Záhy po této redukci mužů na hrací ploše skóroval Sorba Thomas. Brance bohužel pro Nantes předcházel ofsajd.

V 68. minutě Matthis Abline nevyzrál na Leóna. V rozmezí následných šesti minutek měli kanárci další dvě dobré možnosti, avšak ani jedna z nich se jaksi neujala. V nastaveném čase se Kombouarému ulevilo, když viděl, kterak hlavička Jabala Júniora míří těsně nad. Po rozehrávce jej naopak maximálně potěšil Herba Guirassy. Jmenovec slavnějšího Serhoua se jednoduchou zasekávačkou stylově zbavil Osha a následně cílil po zemi k pravé tyči - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele