2. kolo
24.08.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Le Havru (© AFP)

AS Saint-Étienne - Le Havre AC 0:2

Saint-Étienne je zpět mezi francouzskou elitou a bude si muset počkat na první body. Nováček na úvod podle očekávání nestačil na AS Monaco, nyní si na něj přišel Le Havre.

V první půli branka nepadla, přestože se hrála otevřená partie a šance měly oba týmy. V sedmnácté minutě napřáhl z dálky Yassine Kechta a pořádně protáhl Larsonneura. O sedm minut později sehráli hosté skvěle signál po standardní situaci a svou roli nezvládl až nepřesně hlavičkující Abdoulaye Touré.

Domácí si první nebezpečný moment schovali do 27. minuty, Mathieu Cafaro vyslal bombu ze dvaceti metrů a za brankářem Desmasem se rozezvučelo břevno. Ve 36. minutě už Desmas musel do práce a předvedl povedený zákrok, když zneškodnil prudkou hlavičku Cafara z ideální pozice.

Domácí pokračovali v aktivitě i po změně stran a v 52. minutě se za hlavu chytal Mathis Amougou, odražený balón po standardní situaci poslal těsně mimo. Zahozená šance ho mrzela o to více o několik desítek vteřin později. V 55. minutě nestíhal Dennis Appiah, unikajícího Casimira zastavil jen za cenu faulu a pískala se penalta, exekuce se ujal Abdoulaye Touré a s přehledem otevřel skóre - 0:1.

Další rána so sebevědomí pro sympaticky bojující ASSE přišla v 67. minutě po rohovém kopu. Míč poslal do vápna Yanis Zouaoui, centr si našel Arouna Sangante a mezi nohama na brankové čáře stojícího obránce procedil kulatý nesmysl do sítě - 0:2.

Saint-Étienne se v závěru nedočkalo ani prvního gólu nové sezony. Ránu Wadjiho pokryl Desmas, šest minut před koncem pak stejný hráč těsně minul.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele