1. kolo
18.08.2024 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Wesley Saïd (© AFP)

Will Still svou premiéru na lavičce Lens zvládnul. Jeho tým po nejtěsnějším možném výsledku odváží všechny tři body z Angers

Generálka na první ze dvou duelů s Panathinaikosem, které rozhodnou o postupujícím do základní skupiny Konferenční ligy, se tedy severofrancouzskému celku vydařila. Naopak Angers po ročním pobytu v Ligue 2 začalo v nejvyšší soutěži právě tak, jak ji v červnu 2023 zakončilo, tj. porážkou 0:1.

Žádné brankové příležitosti a opatrnost nade vše. Právě tak započal tenhle zápas na Stade Raymond Kopa. Až e 26. minutě hlavičkoval ze čtrnácti metrů Yassin Belkhdim a Brice Samba, jenž by v kádru Francie na letošním EURU, musel vyrážet na roh. Z něj SCO nic nevymysleli, naopak záhy po jeho rozehrávce inkasovali.

Ve vápně číhající Wesley Saïd po přihrávce od Rubena Aguilara obtočil kolem Carlense Arcuse, jenž v ten moment zcela zmrznul, čímž dal protihráči čas na to, aby si míč přehodil z levačky na pravačku a po zemi k tyči skóroval - 0:1. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby cílil autor gólu do stejného prostoru, leč tentokrát zvonila branková konstrukce.

Po změně stran se chtěl proti svému bývalému klubu vytáhnout Angelo Fulgini, leč rána mu nesedla. V 69. minutě se do šance dostal Sidiki Chérif, ale protože nezamířil dobře, mohl mu Samba jenom poděkovat za snadný zákrok. Čtvrt hodiny před koncem vyprodukoval Andy Diouf nepříjemně plavající ránu, kterou však Yahia Fofana dokázal zkrotit.

Ten samý hráč se osmělil i ve finální desetiminutovce, ovšem svou hlavičku zařízení minut. Přesto ho dvě neproměněné příležitosti nemuseli mrzet, jelikož borci hájící barvy klubu, ve kterém v minulosti působil i bývalý slávistický útočník Abdallah Sima, nedokázali odpovědět. Reparát se pokusí složit za týden v Lille, zatímco Racing doma přivítá Brest, který začal porážkou 1:5 s Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele