3. kolo
01.09.2024 17:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Evann Guessand se dvakrát zapsal mezi střelce. (© AFP)

Nice na třetí pokus zvítězilo, v Angers skórovalo hned čtyřikrát

Na úvod nové sezony Les Aiglons nestačili na nováčka z Auxerre, ale teď už další postoupivší celek ve vzájemném klání bodovat nenechali. V případě SCO tedy v kolonce získaných bodů nadále svítí nula, přestože se po opětovném postupu prezentovalo bojovnými výkony.

Hosté nechtěli tentokrát ponechat nic náhodě a na svého protivníka vlétli od začátku. V 5. minutě tvrdě pálil Hichem Boudaoui a Yahia Fofana měl za 120 sekund další práci, se kterou si už nezvládnul poradit. Výtečný roh v podání Jonathana Clausse doputoval k Youssoufu Ndayishimiyemu, který hlavou zacílil do správného prostoru - 0:1.

Týmu Francka Haiseho přinesla tahle trefa na kopačky klid, takže se Boudaoui ani moc nehněval, když při své další šanci v 18. minutě pálil nad. Melvin Bard si na Fofanu taky nevyzrál. Boudaoui však dělal nadále průvan v domácí defenzivě. Za svou aktivitu byl odměněn ve 25. minutě. Nejprve sice ještě minul, následně mu patičkou efektně i efektivně předložil Tanguy Ndombélé a jeho tečovaný pokus z hranice vápna se zastavil až v síti - 0:2.

Záhy po rozehrávce přišla řada na Badredinea Bouananiho, jehož ránu gólman vyrazil. Evan Guessand pak využil chyby v rozehrávce, avšak trest pro Angers se nekonal, jelikož se jeden z obránců stačil vrátit. Mohamed Cho si vylámal zuby na Fofanovi. Teprve ve 35. minutě vyzkoušel pozornost Marcina Bulky Farid El Melali.

Po změně stran tempo opadlo. V 55. minutě si Bamba Dieng snad nemohl myslet, že by touto navštívenkou dokázal polského protihráče mezi třemi tyčemi pořádně zaskočit. V 65. minutě zaváhal hráč s číslem 64 na dresu. Moïse Bombito ve vlastní šestnáctce fauloval, vyfasoval druhou žlutou a musel do šatny. Himad Abdelli si při penaltové exekuci počkal a snížil na 1:2.

Za pět minut Evann Guessand odmítnul jakékoli snahy o dramatizaci, když Jérémie Boga předvedl sprint z vlastní poloviny až do vápna, kde zvolil jen slabou střelu. Balonu musel ještě před čárou pomoci právě reprezentant Pobřeží slonoviny, protože jinak by obránce Cédric Hountondji patrně dokázal zasáhnout - 1:3. V 86. minutě si Guessand udělal prostor na hranici vápna a z kroku zacílil neomylně k pravé tyči - 1:4.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele