1. kolo
18.08.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Rayan Raveloson (© AFP)

Auxerre díky pozdnímu gólu slaví vítězství nad Nice

Psal se 11. listopad roku 2011, když AJA naposledy přehráli Les Aiglons. Po více než jedné dekádě se tedy úřadující mistr Ligue 2 raduje znovu. Výhra je o to cennější, že přichází proti týmu, který skončil v minulé sezoně pátý a i letos si dělá velký zálusk na pohárové pozice.

Na Stade Abbé-Deschamps se začalo velmi opatrně. První příležitost ohrozit soupeřovu svatyně se naskytla až v závěru úvodní dvacetiminutovky. Domácí Theo Bair po Perrinově centru od rohového praporku mířil nad. Na řadu tedy přišli svěřenci Francka Haiseho a v jednadvacáté minutě se po jednoduché akci ujali vedení.

Gaëtan Laborde se při centru z levé strany na míč ani nepodíval. Prostě jej poslal na zadní tyč, kde se do vzduchu zavěsil Mohamed Cho a díky ukázkové spolupráci se břevnem poslal hosty do vedení - 0:1. Ado Onaiwu zatoužil po vyrovnání, jenže na Marcina Bulku nevyzrál. Polský brankář si na konto připsal ještě jeden dobrý zákrok, avšak s čistým kontem do šatny o poločasové pauze nezamířil.

Paul Joly přihrál do vápna, kde se kulatého předmětu zmocnil Rayan Raveloson. Bleskově se s ním otočil a přízemní střelou k pravé tyči rozradostnil fanoušky a fanynky klubu z Auxerre - 1:1. Jonathan Clauss ví, jaké to je nastupovat pod Haisem a byl to právě jednatřicetiletý fotbalista, který patřil do kádru Francie na letošním EURU, kdo se po startu druhé půle osmělil jako první.

Raveloson, povzbuzen úvodní brankou v sezoně, si věřil i na rozehrávku přímého kopu, avšak mezi tři tyče nezamířil. Bilal Brahimi byl na opačném pólu přesnější, nicméně Donovan Léon se překonat nenechal. Reprezentant Francouzské Guyany v 69. minutě výtečně vychytal Jordana Lotombu. Skutečný význam tohoto zákroku se ukázal v páté nastavené minutě, kdy Léon překopnul celé hřiště, vybíhající Bulka na zlomek sekundy zaváhal, čehož využil Lasso Coulibaly, jenž lehce ťuknul do balonu a běžel se pod tribunu radovat - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele