30. kolo
09.04.2023 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Toulouse (© AFP)

Montpellier po sedmi zápasech prohrál, když doma nestačil na Toulouse

Hosté tedy potvrdili povedený týden, ve kterém zároveň oslavili postup do finále Coupe de France, v němž se střetnou s obhájcem titulu z Nantes, na kterého mají v Ligue 1 aktuálně sedmibodový náskok. MHSC si tedy po patnácté porážce v tabulce o dvě příčky pohorší.

Během úvodní desetiminutovky hrály oba celky spíše opatrně. Poté zkusili štěstí Jordan Ferri a Téji Savanier, ale oba pokusy byly zblokované. První jmenovaný záhy pobídnul Elyeho Wahiho, jehož skvěle vychytal Maxime Dupé. Z přímého kopu v 18. minutě střílel domácí kapitán, jenž obvykle řeší podobné situace efektivněji.

Další příležitost obstaral Branco van den Boomen a Benjamin Lecomte musel vyrážet do bezpečí. Po půlhodině hry rozehráli hosté bleskovou akci, v jejímž závěru přihrál Denis Genreau z levého křídla do vápna na Thijse Dallingu, jehož přízemní volej z deseti metrů skončil u pravé tyčky - 0:1. Pojistka se do poločasu nekonala.

Jednak proto, že Ado Onaiwu zamířil akorát do boční sítě, jednak kvůli tomu, že Fares Chaïbi ztroskotal na muži v rukavicích. A v nastavení si vybrali svěřenci Michela Der Zakariana slušný kopec smůly, neboť Wahi napálil Dupého a Issiaga Sylla při dorážce Wahiho. Hostující jednička musela po změně stran čelit zakončení z kopačky Savaniera. Ten se po hodině hry dostal hned ke dvěma střelám, ale pokaždé se musel sklonit před brankářským uměním rodáka ze západofrancouzského městečka Malestroit.

V 68. minutě měl další možnost ke skórování Thijs Dallinga, ale tentokrát Lecomte svůj tým podržel. Na opačném pólu zahrozil Wahbi Khazri, jenže vyrovnání se nekonalo. Zakaria Aboukhlal svou velkou možnost taky neproměnil. Na rozdíl od Chaïbiho, který v 85. minutě dorážel do odkryté branky poté, co Lecomte nedokázal zkrotit Aboukhlalovu navštívenku - 0:2.

Borci hájící barvy klubu ze Stade de la Mosson stačili za 180 sekund už pouze snížit, a to zásluhou tečované střely Elyeho Wahiho - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele