6. kolo
04.09.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Lorient nejtěsnějším možným rozdílem přehrál Ajaccio

Les Merlus neměli v minulé sezoně do posledního kola jistou záchranu. V té letošní si zatím vedou o poznání lépe. Zatím prohráli jediné utkání, díky čemuž mají na kontě už deset bodů, což je meta, o které si třeba v Monaku, které obhajuje třetí příčku, můžou nechat jenom zdát. Naopak korsický celek zatím nedokáže využít výhody domácího prostředí a s jedním bodíkem se krčí na samém chvostu tabulky.

První střela byla na Stade François Coty k vidění v šesté minutě, ale patřila do kategorie těch dosti nepřesných. Terem Moffi vsítil v předchozích dvou duelech čtyři branky. V 11. minutě toho klání se ocitnul v dobré pozici, nicméně mířil pouze do středu brány, kde číhal připravený Benjamin Leroy, jež se v minulé sezoně dostal do nejlepší jedenáctky Ligue 2.

Ve 20. minutě zatoužil Ibrahima Koné po vedoucí brance. Jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla. Za deset minut se k balonu dostal Vincent Le Goff a domácí jednička musela zasahovat. Zanedlouho do ní Koné úmyslně narazil, za což si vysloužil žlutou kartu. Další osobní souboj se odehrál v pokutovém území Lorientu.

Rozhodčí Stinat jej nakonec posoudil jako faul útočícího hráče, kterým byl Kevin Spadanula. Minutu před vypršením řádné hrací doby úvodního poločasu se do vzduchu pověsil Clément Vidal. Přestože jeho hlavička byla dost nepřesná, jednalo se o jeden ze světlejších fotbalových okamžiků tohoto jinak nepříliš atraktivního střetnutí.

V 51. minutě sehráli hosté parádní akci. Dango Ouattara si z pravého křídla seběhnul do vápna. Měl moře času se rozhlížet po podporujících spoluhráčích. Jelikož byli všichni obsazení, zkusil přízemní střelu k bližší tyči, která skončila na místě určení - 0:1.

Další pasáž se nesla ve znamení nepřesností. Až ve finální desetiminutovce nejprve Yvon Mvogo vychytal Vincenta Marchettiho, a potom to byl znovu pětadvacetiletý záložník, kdo si připsal na konto celkově třetí střelu Ajaccia, která směřovala mezi tři tyče.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele