15. kolo
28.11.2021 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Lyonu stačil k výhře nad MHSC jeden jediný gól

Les Gones si za poslední měsíc neodpustili dvě zaváhání a k tomu musel být přerušen kvůli diváckým duel s Marseille. Na Stade de la Mosson však rozhodl Lucas Paquetá o tom, že se někdejšímu jednoznačnému vládci Ligue 1 konkurenti na pohárových příčkách výrazně nevzdálí. La Paillade také nemusí smutnit, jelikož i pro ně zůstává ztráta minimální.

První šance tohoto duelu se zrodila v 10. minutě. Podepsal se pod ni domácí Arnaud Souquet, avšak Anthony Lopes se překonat nenechal. Následně zakončoval pouze do břevna zcela neobsazený Florent Mollet. Další minuty patřily Lyonu, konkrétně jednomu jedinému hráči. Byl jím Lucas Paquetá, který nejprve přinutil Jonase Omlina k výtečnému zákroku.

A poté se postaral o jedinou branku tohoto mače. Islam Slimani se ještě neprosadil, protože mu radost zkazila branková konstrukce. Od ní se míč odrazil ke čtyřiadvacetiletému rodákovi z Rio de Janeira, jehož hlavička byla neomylná - 0:1. Islam Slimani pak po centru ze standardní situace zakončoval rukou, což neušlo pozornosti rozhodčího Thomase Leonarda, jenž počínání alžírského reprezentanta správně ocenil žlutou kartou.

Ve 43. minutě mohl z dobré pozice zakončovat Stephy Mavididi, avšak prováhal ten nejvhodnější okamžik, takže mu případnou radost ze vstřeleného gólu překazil dobrým obranným zákrokem Malo Gusto. Po změně stran se jako první osmělil do té doby neviditelný Nicholas Gioacchini. Lopes byl v brance Lyonu pozorný, což platilo i při následném přízemním zakončení z kopačky Florenta Molleta.

Portugalský gólman chytající za Olympique se pak neohroženě vydal proti rozběhnutému Elyemu Wahimu, což mohlo skončit nepříjemným zraněním. V 74. minutě se opět připomněl Mollet a muž v rukavicích musel zasahovat. V minutě osmdesáté málem pojistil vedení svého týmu Moussa Dembélé, kdyby se ovšem sám příliš nevyhnal.

Poté měl druhý zásah na noze Karl Toko Ekambi, jenže ten stále hledá někdejší formu, do které se dostal ještě v dresu Angers SCO. Jonas Omlin byl v tomto případě úspěšnější. Na druhé straně hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Stephy Mavididi, avšak branka mu byla malá. Zbývající minuty už si hosté pohlídali.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele